Fourcade na zasledovalni tekmi razred zase

Getty Images

Izvrstni francoski biatlonec Martin Fourcade je v ruskem Tjumnu zanesljivo slavil na sobotni zasledovalni preizkušnju. Jakov Fak je osvojil 34. mesto.

Martin Fourcade, za katerim je nova izjemna sezona, je bil odličen v smučini, dobro pa je opravil tudi s strelskimi nastopi – zgrešil je le eno tarčo. Najbolj se mu je približal Norvežan Johannes thingnes Boe, ki je prav tako zgrešil en strel, a za Francozom zaostal za kar 47,9 sekunde. Tretjega mesta se je razveselil Italijan Lukas Hofer, ki je zasledovanje začel s 13. mesta.

Od Slovencev je prvi cilj prišel Jakov Fak, ki pa s štirimi zgrešenimi streli ni imel možnosti za vrhunsko uvrstitev. Tekmo je končal na 34. mestu, za Fourcadom pa zaostal za +4:12,4. Miha Dovžan je osvojil 37. mesto, Mitja Drinovec pa 54.

Fourcade je s sobotno zmago že potrdil zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala. Fak je po današnjem spodrsljaju padel na šesto mesto.

V ženski konkurenci se je zmage razveselila Finka Kaisa Mäkäräinen, ki je s tem prevzela tudi vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala. Pred Slovakinjo Anastazijo Kuzmino ima pet točk prednosti. Slednja je na zasledovalni tekmi zasedla šele šesto mesto. Drugo mesto je v soboto osvojila Francozinja Anais Bescond, tretja je bila Nemka Laura Fahlmeier. Slovenke se na zasledovalno preizkušnjo niso uvrstile.