Prvi šprint sezone dobil J. T. Bö, Fak na 39. mestu

Getty Images

Peto tekmo IBU svetovnega pokala v biatlonu na Pokljuki, moški šprint na 10 km razdalji, je dobil Norvežan Johannes Thingnes Boe pred Francozom Antoninom Guigonnantom in Rusom Aleksandrom Loginovom. Točke je od peterice Slovencev osvojil Jakov Fak.

Twitter

Sonce je tudi na petkov dan uvodne postaje poolimpijske sezone 2018/19 na Pokljuki pozdravilo najboljše biatlonce, ki so se pomerili na prvi šprinterski preizkušnji. Zmage se je, tudi po zaslugi najboljšega tekaškega časa, veselil Norvežan Johannes Thingnes Boe, ki je en strel zgrešil v stoje, na koncu pa je imel 16,1 sekund prednosti pred Francozom Antoninom Guigonnantom. Le tri desetinke je na tretjem mestu zaostal Rus Aleksander Loginov. Med Francozom in Rusom se je v zadnjem krogu odvijal srdit boj, saj sta oba pokrila vseh deset tarč. Loginov je pred zadnjim krogom imel dve desetinki prednosti pred Guigonnantom, nato pa je izgubil pol sekunde in je bil tako tretji. Boe se je včeraj po treh napakah na strelišču danes vrnil v velikem slogu. Zmagovalec včerajšnje posamične preizkušnje, Martin Fourcade je ob enem zgrešenem strelu zasedel 24. mesto.

Žal nič danes ni šlo po načrtu naši reprezentanci. Jakov Fak je takoj zgrešil dva strela, v stoje še enega in za več kot 39. mesto se danes žal ni izšlo. ”Imel sem željo, da bi nastopil še bolje kot včeraj, a izkazalo se je precej slabše. Danes je cela reprezentanca polomila kopija, žal tudi jaz. Šok je bil že po prvih dveh zgrešenih strelih, saj se mi je zdelo, da vse delam pravilno. Vsaj zdelo se mi je tako, rezultat pa kaže drugače. Prvi šok pa je bil pravzaprav že na progi, kjer nisem imel najboljšega tekaškega časa. Že po kilometru in pol sem zaostajal 15 sekund. To je bilo kar veliko. Nato sem skušal delati, da bi to obdržal, a zdi se mi, da sem v vsakem krogu, še posebno v prvi polovici izgubljal po dobrih 15 sekund. Ko imaš višje ambicije, se je s temu na sami progi zelo težko soočati. Na zadnjem streljanju je mimo šel zadnji strel, ki je bil narejen na pol. Nisem ostal umirjen, da bi nekoliko zmanjšal tisto napako, ki je bila storjena na prvem streljanju,” je povedal včeraj četrtouvrščeni Fak.

Miha Dovžan je začel zelo dobro, bil po prvem streljanju na 15. mestu, potem ko je pokril vse tarče, v stoje pa je dva strela poslal mimo, kar je pomenilo končno 45. mesto. Preostala trojica je končala za najboljšo šestdeseterico, ki se uvrsti na zasledovalno tekmo. Klemen Bauer je zgrešil kar štiri strele in je zasedel 62. mesto, za želeno šestdeseterico je zaostal štiri sekunde, Rok Tršan je ob enem zgrešenem strelu zasedel 76. mesto, Mitja Drinovec pa je ob štirih zgrešenih strelih zasedel 101. mesto.