J. T. Boe dobil še tretji letošnji šprint, Fak 16.

Stanko Gruden/Agence Zoom, Getty Images Sport

Norveški biatlonec Johannes Thingnes Boe je v fantastični formi. Na prvi preizkušnju v Novem Mestu je prišel do četrte zmage v tej sezoni, v kateri je bil zaenkrat najboljši na vseh treh šprintih.

25-letnik je tudi na Češkem začel silovito in bil zanesljiv na strelišču ter odličen v smučini. Na koncu je prišel do 26. zmage v karieri. Najbolj se mu je približal Rus Aleksandr Loginov, ki je zaostal za 21 sekund, tretje mesto je osvojil Šved Martin Ponsiluoma.

Jakov Fak je na Moravskem na prvi tekmi osvojil 16. mesto. Na strelišču je bil enkrat nenatančen, za zmagovalcem pa zaostal za minuto in 23 sekund.

Svoj nastop bi ocenil kot zelo povprečen ne glede na to, da sem bil uvrščen v prvo dvajseterico. Želje so vseeno precej višje. Trenutno enostavno ne morem sestaviti enega nastopa, ki bi zagotovil boljšo uvrstitev in da bi potem samozavesten šel naprej. Vedno se mi pojavljajo težave v leže, kjer vsaj en strel zgrešim. To je zdaj na žalost realnost in čim prej se bo iz tega potrebno izvleči ter narediti nekaj dobrih nastopov, da bom potem lažje šel v drugi del sezone po novem letu,” je po tekmi za RTV Slovenija povedal Fak.

Preostala Slovenca sta precej zaostala. Miha Dovžan je z enim zgrešenim strelom osvojil 50. mesto, Klemen Bauer pa je bil na strelišču nenatančen kar štirikrat in bil šele 74.

V petek se bodo v Novem Mestu v šprintu pomerila dekleta, v soboto sta na sporedu tekmi v zasledovanju, v nedeljo pa še preizkušnji s skupinskim štartom.