Biatlonke v Oberhofu ostale brez zasledovalne tekme

Twitter

Svetovni pokal v biatlonu se po novoletnem premoru nadaljuje v Oberhofu, kamor pa ni odpotoval rahlo oboleli Jakov Fak. Na današnji sprinterski ženski preizkušnji so naše tri tekmovalke ostale izven šestdeseterice.

Premierne zmage v karieri se je v Oberhofu pred skoraj 10.000 gledalci razveselila Italijanka Lisa Vittozzi, ki je zadela vseh deset tarč in je na koncu imela 5,3 sekund prednosti pred Francozinjo Anais Chevalier, ki je prav tako pokrila vse tarče. Novo tretje mesto je osvojila Švedinja Hanna Öberg, ki jezaostala 15 sekund, tudi ona pa je zadela vseh deset strelov. Vodilna v skupnem seštevku, Italijanka Dorothea Wierer je dvakrat zgrešila in je zasedla 24. mesto.

Slab dan je za našimi biatlonkami, saj se nobena ni uspela uvrstiti na sobotno zasledovanje in so tako že zaključile s tekmovanji v Oberhofu. Urška Poje je v stoje zgrešila enkrat, na progi pa je bila prepočasna in je z zaostankom 2:39 minut zasedla 73. mesto. Za šestdeseterico je zaostala za 26 sekund. Lea Einfalt je zgrešila tri strele in je z zaostankom 2:55 minut zasedla 83. mesto, Polona Klemenčič, ki je dobro nastopala v češkem Novem mestu pred novim letom, pa je s prav tako tremi zgrešenimi streli zasedla 90. mesto, zaostala pa je 3:37 minut.