Ruhpolding: Slovenci brez točk v sprintu

SZS

V Ruhpoldingu se nadaljuje svetovni pokal v biatlonu. Slovenci se na prvi tekmi, v moškem sprintu, niso prav izkazali, saj nihče ni osvojil novih točk. Nove zmage se je razveselil Norvežan, Johannes T. Bø.

Po tem, ko je v preteklih dneh v Ruhpoldnigu zapadlo veliko novega snega, je danes tekma potekala v idiličnih zimskih razmerah. Slovenska peterica, ki je nastopila na tekmi, pa tega žal ni nadgradila z vrhunskimi rezultati. Najvišje uvrščeni slovenski biatlonec danes je bil Jakov Fak, ki je tekmo končal na 61.mestu. Za zmagovalcem, letos najboljšim biatloncem sezone, Johannes T. Bøjem je zaostal 1.56.3 minute. Faku se je tekma zalomila na prvem strelskem postanku leže, kjer je pustil nepokriti dve tarči. V streljanju stoje je zadel vse strele, na žalost pa ni imel najboljšega dne tudi v smučini, kjer je dosegel 41. čas teka. Takoj za Fakom se je uvrstil Mitja Drinovec, ki je zgrešil en strel stoje. Dvakrat je mimo ustrelil tudi Klemen Bauer, ki je po enkrat zgrešil na vsakem strelskem postanku. Tekmo je končal na 65. mestu. Miha Dovžan je tekmo zaključil na 75. mestu, Rok Tršan pa na 100.mestu med 111 uvrščenimi tekmovalci.

Novo vrhunsko predstavo je uprizoril Johannes T. Bø, ki je ponovno ugnal vso konkurenco. Kljub enemu zgrešenemu strelu leže, je z najhitrejšim časom teka prišel do nove zmage v svetovnem pokalu. Drugo mesto je zasedel Johannesov starejši brat Tarjei Bø, ki je zadel vse strele. Tretji je bil domačin Benedikt Doll.