Biatlonci bodo formo izpilili na Norveškem

Getty Images

V prostorih podjetja Petrol je pred sklepnim delom priprav pred novo sezono svetovnega pokala potekala novinarska konferenca, na njej se je uradno predstavil tudi Biathlon Tour Mobil, ki bo skrbel za promocijo svetovnega prvenstva v biatlonu, ki bo drugo leto potekal na Pokljuki.

Getty Images

Uroš Velepc, glavni trener moške reprezentance: Za uvod bi rad upravičil Ljuba Tomažiča, strelskega trenerja, ki se je letos priključil reprezentanci, saj se takoj po novinarski konferenci pripravlja na izjemno naporno vožnjo na Norveško. Sam imam vedno visoka pričakovanja, a pred začetkom je težko dajati ocene. Vemo, da smo glede na trening pripravljeni odlično, boljše kot lani. Letos smo delali z veliko intenzivnostjo in več kratkimi pavzami kot v preteklosti. Konec tedna pa bomo videli, kje smo in kako je pripravljena konkurenca, saj na uvodu v Sjusjoenu redno nastopa vsa svetovna biatlonska velesila. Na tej tekmi bomo dobili neke odgovoro kaj nam morda še manjka in na čem bomo morali delati potem, saj po tekmi v Sjusjoenu nato ostaja še 14 dni do začetka sezone svetovnega pokala. Mi si želimo samo zdravja in mislim da bomo potem vsi lahko veseli”.

Andreja Mali, trenerka ženske reprezentance: “Še vedno imamo zelo mlade tekmovalke. Jaz sem z njimi že četrto leto in spremljam njihov razvoj in vem, da so naredile velik korak naprej. Punce so zelo pridne in napredujejo”.

Jakov Fak: “Motiv za prihodnjo sezono je zelo visok. Želim si tekmovati na najvišji ravni. Kot tekmovalc, ki ima za seboj veliko sezon, imam pred sezono vedno določene dvome, ki jih pomiri trener. Saj je povsem normalno, da se skozi celotno pripravljalno obdobje ne moreš skoz počutiti odlično. Verjamem, da je bil plan zelo dobro sestavljen, saj se trenutno super počutim, upam da bo tko tudi po otvoritvi sezone konec tenda na Norveškem in nato na sklepnih pripravah pred začetkom sezone svetovnega pokala”.

Klemen Bauer:Za menoj je super pripravljalno obdobje, z veliko kvalitetnega treninga, ki je ves čas temeljil na programu trenerja Uroša Velepca. Res je, da sem del treninga izvedel v lastni režiji, a kvaliteta in količina nista bila nikoli vprašanje. Vse to se je pokazalo tudi z rezulati na rolkarskem svetovnem prvenstvu v Minsku, ki pa je bil vse le dober trening. Sedaj nas čaka le še sklepni del prirpav in se veselim tekem, saj menim, da ni razloga za skrb. Letos bi si želel, da že na uvodu začnem udarno in ne bi rad čakal na Pokljuko, ki je na sporedu šele januarja. Dober začetk v sezono namreč pomeni tudi lažje nadaljevanj sezone”.