Izjemni Jakov Fak tik pod stopničkami

Getty Images

Prava zimska idila je poskrbela za novo izjemno biatlonsko tekmo v Hochfilzenu. Nov izjemen nastop je uspel Jakovu Faku, ki ga je le sekunda ločila od prvih stopničk v sezoni.

Getty Images

12.5-kilometrsko zasledovalno preizkušnjo je Jakov Fak pričel iz 13. mesta. Izjemni strelski nastopi pa so mu omogočali, da je napredoval po lestvici navzgor. Fak se je že takoj po prvem strelskem nastopu zavihtel na 6. mesto, a je bila konkurenca zelo zgoščena. Čeprav je tudi na drugem postanku zadel vse tarče je padel na 9. mesto, a zaostanek za stopničkami je bil majhen. Ker so nekateri na konkurenti naredili napake na tretjem strelskem postanku je Fak znova napredoval do 5. mesta. Še bolje mu je kazalo po zadnjem strelskem postanku, saj je Jakov zadnji krog začel na tretjem mestu, ob njem pa sta bila dva Francoza Emilien Jacquelin in Simon Desthieux. Žal je bil v zadnjem krogu najmočnejši Jacquelin, ki je tako zasedel tretje mesto, Fak pa je v ciljnem sprintu ugnal Desthieuxa in končal kot četrti.

Zelo dobro je svojo nalogo opravil tudi Miha Dovžan, ki je na 35. mestu prišel do prvih točk v sezoni. Dovžan se je iz 50 mesta na 35 povzpel z dvema napakama na strelišču. Nastopil je tudi Klemen Bauer, ki pa je bil diskvalificiran.

Novo biatlonsko predstavo za čisto desetko je prikazal Johannes Thignes Boe, ki je povsem deklasiral konkurenco. Zadel je vseh 20 strelov in ves čas tekmovanja vodil z veliko prednostjo. Drugi je bil Rus Alexander Loginov, ki je prav tako zadel vse tarče.