Anamarija Lampič ostaja v resnem boju za rdečo majico

Foto: SZS

Po dnevu premora se je 14. Tour de ski nadaljeval s 100. etapo v dolini Fiemme, kjer sta bili na sporedu tekmi na razdalji v klasičnem koraku s skupinskim štartom.

V karavani, ki se vsak dan bolj redka, ostajata dva naša, Anamarija Lampič in Miha Šimenc. Prva je v smučino danes stopila Lampičeva, ki se bori predvsem za majico vodilne v seštevku šprintov in lovljenje bonus točk je bil tudi primarni cilj današnje preizkušnje. Točke so se delile po prvem izmed štirih krogov na 2,3 km, Lampičeva pa je osvojila tri za 8. mesto. Vseh 15 je pobrala Rusinja Natalija Nerpjajeva, Therese Johaug pa po padcu pri spustu v prvem krogu pet, kar pomeni, da je pred zadnjima dvema tekmama v vodstvu oz. v rdeči majici Neprjajeva z 49 točkami, druga je Johaugova s 47 točkami, tretja pa Lampičeva s 45 točkami.

“Zagotovo je bila danes ena izmed najtežjih tekem do zdaj. Konfiguracija proge v Val di Fiemmeju je zelo težka, utrujen si in zame je bilo kar težko. Smuči so “letele” zelo dobro, a posledično so manj prijele, a ne moremo vedno imeti perfektnih. To je bila ena izmed težjih tekem,” je tekmo opisala Lampičeva, ki je še dodala misli o boju za rdečo majico: “Nisem šla čisto do konca v šprintu na 2,3 km. Nisem šla na polno v zadnji klanec, zdi se mi, da bi se lahko še bolj potrudila, a potem bi tudi veliko, veliko bolj trpela do cilja. Rekla sem si, da moram nekaj energije prihraniti, saj so bili do konca še trije krogi. Bilo bi še bolj naporno, kot je že tako bilo.”

Danes naša najboljša tekačica ni imela najboljšega dne na tej turneji, v cilj je pritekla na 18. mestu z dobro minuto zaostanka za zmagovalko Astrid U. Jacobsen. Skupno je padla na 10. mesto, v vodstvu pa ostaja danes četrta, Therese Johaug.