Anamarija Lampič je najboljša šprinterka Tour de Skija!

SZS

Na smučišču Alpe Čermis v dolini Val di Fiemme je Anamarija Lampič na zadnji etapi brez težav obranila rdečo majico najboljše šprinterke na 14. Tour de Skiju.

Anamarija Lampič je imela danes samo en cilj in sicer priti do vseh točk na prvem vmesnem času na 2,3 km, kjer so se delile danes točke za šprinterski seštevek. Načrt ji je uspel sijajno, z novimi 15 osvojenimi točkami je bilo že po krogu na štadionu jasno, da je najboljša šprinterka tega Toura! Nato je tempo močno upočasnila in le še prišla do vrha 9,9 km preizkušnje na 1280 metrov nadmorske višine sredi smučišča Alpe Čermis. V cilj je danes pritekla na zadnjem, 41. mestu, a če je kdaj lahko zadnja, je zagotovo danes najbolj primeren trenutek za to.

Suvereno je danes zmagala Therese Johaug, ki je konkurenco pustila daleč za seboj in tako tretjič postala kraljica Tour de Skija, druga je bila, tako kot lani Rusinja Natalija Neprjajeva, ki je z Lampičevo izgubila boj za rdečo majico, tretja pa lanska zmagovalka, Ingvild Flugstad Östberg. V skupnem seštevku Toura je Lampičeva končala na 19. mestu.

“Že včeraj sem si zadala, da moram dobiti vse točke na štadionu, na prvem šprintu. Res sem se dobro ogrela, držala do konca, napadla na zadnjem klancu, šla na vso moč. Na vrhu pred ravnino sem malce zmanjšala, da so se tekmice malce “zaletele”, nato pa sem pospešila in dobila to prednost in sem super vesela, da sem dobila te točke in da sem na koncu dobila tudi rdečo majico! Ko smo zapuščale stadion, sem se obračala proti Steffanu (o. p. Sarraco, osebni trener) in ga spraševala, če je dovolj in mi je potrdil ter rekel, naj grem le še počasi naprej. In sem šla, počasi (smeh),” se je smejalo Lampičevi po njenem drugem vzponu na Alpe Čermis.

Svetovni pokal se nadaljuje prihodnji konec tedna v nemškem Dresdnu.