Nemčija slavila na uvodni tekmi SP-ja v biatlonu

Getty Images

S tekmo mešanih štafet se je v Hochfilznu začelo svetovno prvenstvo v biatlonu. Prvo zlato medaljo je dobila Nemčija, slovenska štafeta pa je zasedla 18. mesto.

Slovenci so zaostali za pričakovanji. Nastopili so Klemen Bauer, Miha Dovžan, Teja Gregorin in Anja Eržen. Zaostali so skoraj štiri minute in pol. Imeli so 13 poprav, dvakrat pa so morali v kazenski krog. Nemcem so družbo na odru za zmagovalce delali še Francozi in Rusi.

Pred leti je bila v tej disciplini izredno močna Slovenija, saj so Jakov Fak, Klemen Bauer, Teja Gregorin in Andreja Mali na prvenstvu 2012 v Ruhpoldingu osvojili srebrno kolajno.

Preizkusila sem progo in strelišče in lahko rečem, da je prvi vtis dober. Na tej progi se dobro počutim in tudi sam prihod na strelišče, ki je tukaj izredno težak, mi zelo ustreza. Verjamem, da sem na zadnjih treningih odpravila napake, ki so se mi pojavljale pri streljanju, veliko pa sem se posvetila tudi psihični pripravi, zato optimistično pričakujem prve tekme,” je po treningih v Avstriji povedala Gregorinova, ki na SP-ju nastopa že enajstič.