Japonsko osvaja tudi Dončić st. (VIDEO)

Košarka 26. Avg 202311:50 0 komentarjev

Potem ko je zaradi velikih omejitev v času koronavirusa olimpijske nastope Luke Dončiča in soigralcev spremljal iz domače Ljubljane, se je Saša Dončić tokrat vendarle odpravil na Japonsko.

Luka Dončić kot prvi zvezdnik svetovnega prvenstva na japonskem otoku Okinava na sebi stalno “čuti” poglede, kamere, fotoaparate … A zdi se, da ostaja v svojem svetu. Kot bi se ob sprehodih od reprezentančnega avtobusa do dvorane ali hotela s priučeno obrazno mimiko izmikal očesnemu stiku, ohranja svojo delovno rutino.

Od petka pa je vanj usmerjen še en par oči. Reprezentančni tabor je namreč kot poseben gost obiskal Saša Dončić. Spada med 106 košarkarjev, ki so vknjižili vsaj en nastop za slovensko reprezentanco. Bil pa je prvi oče, ki je nato v članski izbrani vrsti dočakal tudi sina (drugi je bil Ivica Jurković, oče Roberta Jurkovića).

“Spoznavam okolico,” nam je ob zanj značilnem ležernem koraku dejal po prvih urah osvajanja Japonske. Tokrat bo prvič povsem sporočeno in brez službenih zadolžitev spremljal sinovo igro na velikem reprezentančnem tekmovanju. S kakšnimi pričakovanji? “Pričakujem, da se bodo fantje dobro odrezali. Zaradi veh poškodb, ki so se zgodile, bo uspeh že preboj v četrtfinale. Tam pa je nato mogoče vse,” napoveduje 49-letni oče prvega zvezdnika slovenske reprezentance.

Vse o košarkarskem svetovnem prvenstvu na Japonskem, Filipinih in v Indoneziji, ki ga na naši spletni strani podrobno spremljamo, si lahko preberete na Sportklubovi podstrani SP 2023.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!