Je Jonas res tako drugačen od Rogliča? “Številkam in vatom daje večji pomen”

Kolesarstvo 4. Sep 202313:51 0 komentarjev
Vingegaard Roglič
Foto: Profimedia

Za kolesarji na dirki po Španiji je prvi teden, najdaljši med vsemi. Na prvi prosti dan se je z veseljem odpravil tudi debitant na Vuelti Attila Valter. Madžarski prvak, sotekmovalec Primoža Rogliča pri Jumbo Vismi je navdušen, da lahko Slovencu in Jonasu Vingegaardu pomaga do vrhunskih uvrstitev. Opaža pa med zmagovalcema letošnjega Gira in Toura tudi pomembne razlike.

25-letni Attila Valter je z letošnjo sezono zamenjal klubske barve in se iz francoske Groupame FDJ preselil k nizozemski Jumbo Vismi. Po tem ko na dirki po Italiji in Franciji, ki so jo rumeno-črni letos že osvojili, ni dobil priložnosti, se zdaj prav tako Jan Tratnik prvič dokazuje na prvi tritedenski dirki v dresu novega delodajalca.

“Izjemno navdušen sem, da sem se lahko vkrcal na to novo potovanje z Jumbo Vismo in da sem del ekipe, s katero se borimo za skupne zmage na grandtourih. Pogovarjal sem se z Jonasom Vingegaardom, da je morda moštvo na Vuelti na klancih še celo boljše kot tisto, ki mu je bilo v podporo na Touru. Počaščen sem, da sem lahko del te ekipe,” je dejal aktualni madžarski prvak tako v kronometru kot na cestni dirki.

“Čeprav Vuelta ni bila v mojem načrtu minulo zimo, sem vseskozi razmišljal o njej. Skozi sezono sem se moral dokazati in očitno mi je uspelo. Z Jonasom se odlično razumeva, za prihodnost imava nekaj skupnih ciljev, zato me zanima, kako se bo izšlo. Ko si del moštva z njim, imaš res občutek, kot da si deliš zmage. Zato je bolje, da on zmaga, kot pa da bi sam končal kot enajsti,” je slavja Danca opisal skozi oči kolesarskega pomočnika, ki mu je letos že pomagal do zmag na dirkah po Baskiji in Dofineji.

Roglič Valter
Roglič in Valter na dirki od Tirenskega do Jadranskega morja. Foto: Profimedia

Podobna, a vseeno različna

185 centimetrov visoki kolesar, ki ga boste na cestah zlahka prepoznali zaradi drugačnega dresa (nosi majico rdeče, bele in zelene barve, kakršna je madžarska zastava), pa na Vuelti ne pomaga samo aktualnemu prvaku Toura. Tu je še Primož Roglič, zmagovalec Gira. S Slovencem je sodeloval na preizkušnji od Tirenskega do Jadranskega morja.

“Oba sta odlična kapetana, med seboj se razumeta zelo dobro. Primož je bolj vodja za Vuelto, dirka brez pravega stresa in obremenjevanja. Jonas mu je podoben, a je veliko bolj osredotočen na številke in vate, ki jih obrača na kolesu. Takšni sta njuni osebnosti, malce različni, a je z obema zelo prijetno sodelovati. Vedno sta hvaležna, nimata pretiranih egov,” je še dodal Valter, ob prvem prostem dnevu 20. v skupnem seštevku. S tem je četrti najboljši iz svoje ekipe, poleg obeh kapetanov je pred njim še superpomočnik Sepp Kuss, trenutno celo nosilec rdeče majice.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!