V bran šampionu: Nisem mogel verjeti, da so Slovenci tako nesramni

Kolesarstvo 14. Jul 20247:00 17 komentarjev
Primož Roglič Tadej Pogačar
Foto: Profimedia

Po odstopu Primoža Rogliča na letošnji dirki po Franciji so spletni komentatorji kar tekmovali v tem, kdo bo na bolj 'svojevrsten' način označil nesrečo slovenskega šampiona. Zadevo je v studio RTV Slovenija pokomentiral nekdanji kolesar Jani Brajkovič.

Za Primoža Rogliča je dirke po Franciji konec. Zasavec je padel v 12. etapi dirke po Franciji, ko ga je po padcu na betonskem otočku s kolesa zrušil nepozorni kolesar Astane.

Dan kasneje je Slovenec uradno izstopil s francoske pentlje, po svetovnem spletu pa je bilo mogoče prebrati takšne in drugačne komentarje spremljevalcev kolesarstva, ki so si vsak na svoj način razlagali Rogličevo nesrečo. Zadevo je v studiu RTV Slovenija pokomentiral nekdanji kolesar Jani Brajković.

“Rad bi se dotaknil komentarjev, ki sem jih bral na portalih. Nisem mogel verjeti, da so lahko Slovenci tako nesramni in pišejo take stvari. Zaničujejo Rogliča in ga primerjajo z osebo, ki se ne zna voziti na kolesu. Več naj bi bil na tleh kot na njem. Velikokrat sem že povedal, da je Roglič fizično sposoben dobiti Tour, a ne more skupaj sestaviti treh tednov. Moramo vedeti, da je Roglič dobil večino najpomembnejših enotedenskih dirk na svetu. Postal je olimpijski prvak in zasedel drugo mesto na Dirki po Franciji. Res je, da ima veliko smole in ne more sestaviti Dirke po Franciji,” poudarja Brajković.

Jani Brajkovič
Jani Brajkovič. Foto: Aleš Fevžer

In dodaja.

“Če padce analiziramo in ugotovimo, zakaj se to dogaja, lahko to začnemo spreminjati. Če ničesar ne spremenimo, kronično stanje ostaja in ne bo nikoli drugače. Moja žena bi rekla, da se zaletavam z glavo v zid in se ničesar ne naučim. Trpijo kolesar in družina ter okolica. To je res hudo trpljenje. Ko je Primož padel, mi je šlo na jok, saj sem se poistovetil s tem. Nisem z njim v stiku, a vse skupaj je res hudo. Želim mu, da se to uredi, ker je tega sposoben,” poudarja nekdanji zmagovalec dirke po Dofineji (2010).

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje