Nekdanji Rogličev kolega Pogačarja označil za arogantnega

Kolesarstvo 18. Jul 202411:45 9 komentarjev
Tadej Pogačar
Foto: Profimedia

Medtem ko se kolesarski svet navdušuje nad napadalnimi predstavami Tadeja Pogačarja, ki kljub udobnemu vodstvu na dirki po Franciji na klancih še naprej skuša povečati prednost pred zasledovalci, predvsem Jonasom Vingegaardom, početje Slovenca ni povšeči Tomu Dumoulinu.

Kljub lepi prednosti, ki je ob koncu drugega tedna presegla tri minute, je Tadej Pogačar tudi v 17. etapi poskusil z napadom na Jonasa Vingegaarda. Situacija, ko rumena majica namesto branjenja vodstva skuša tega le še povečati, je v zadnjih letih sicer res netipična, toda prav napadalni slog ne glede na skupni seštevek je tisto, kar imajo navijači pri Pogačarju tako zelo radi.

Če so njegove predstave tiste, ki delajo kolesarstvo dandanes tako atraktivno, pa poteze prvega kolesarja sveta niso preveč všeč Tomu Dumoulinu. Nizozemec, kolesarski upokojenec in nekdanji moštveni kolega Vingegaarda ter tudi Primoža Rogliča pri Jumbo-Vismi, je Pogačarjevo početje označil celo za arogantno.

“Gre za čisto blefiranje in dokazovanje (pre)moči. Pogačar ima tri minute prednosti, kaj takšnega mu ni treba. Vse to počne samo zato, da jezi Vingegaarda. Vse to malce spominja celo na aroganco,” je v pogovoru za NOS presenetil Dumoulin.

Tom Dumoulin
Tom Dumoulin. Foto: Profimedia

Nekdanji zmagovalec Gira je še pojasnil svoje mnenje. “Pogačar enostavno težko prenaša dejstvo, da je bil v zadnjih dveh letih na Touru premagan. Zdaj se je vrnil, je močnejši kot Jonas in želi Dancu vse skupaj vrniti z obrestmi,” je dodal.

Pogačar ima štiri etape pred koncem Toura 3:11 prednosti pred Vingegaardom, kar bo skušal ubraniti na današnji razgibani etapi in treh gorskih ob koncu tedna.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje