Olimpijska košarica Tadeja Pogačarja: oglasil se je selektor

Kolesarstvo 22. Jul 202419:17 13 komentarjev
Tadej Pogačar
Tadej Pogačar. Foto: Guliverimage

Dan po veličastni zmagi Tadeja Pogačarja na dirki po Franciji so z Olimpijskega komiteja Slovenije sporočili, da kolesar s Klanca pri Komendi izpušča nastop na olimpijskih igrah v Parizu. Za komentar smo se obrnili na selektorja moške kolesarske ekipe Uroša Murna.

“Selektor moške kolesarske ekipe je razkril imena kolesarjev, ki bodo nastopili na letošnjih olimpijskih igrah v Parizu. Med njimi pa ne bo Tadeja Pogačarja, ki je zaradi preutrujenosti odpovedal svoj nastop,” so v sporočilu za javnost danes zapisali pri Olimpijskem komiteju Slovenije in dodali, da bo trikratnega zmagovalca dirke po Franciji v francoski prestolnici nadomestil Domen Novak.

Odločitev 25-letnika je prišla kot strela z jasnega, kar je priznal tudi slovenski selektor Uroš Murn. “Odločitev je presenetila mene in vse ostale, a zadnje dni Toura sem bil v Franciji in malce se je kar slutilo, da se bo zgodilo nekaj takega,” je za Sportklub uvodoma priznal Murn.

Ali je odločitev Pogačarja morda tudi posledica dejstva, da na olimpijskih igrah ne bo nastopila njegova zaročenka Urška Žigart, namesto katere sta pri ženskem selektorju Gorazdu Penku prednost dobili Eugenia Bujak in Urša Pintar, Murn sicer ni želel ugibati.

Uroš Murn
Uroš Murn; Foto: Aleš Fevžer

“Glede Urške ne vem in ne morem komentirati konkretno, saj se v to nisem poglabljal. A zagotovo je Tadej utrujen. Vedeti morate, da je bil na višinskih pripravah pred dirko po Italiji, nato na dirki po Italiji, sledile so nove višinske priprave in še nastop na Touru. Energije ti ne pobere le vsaka etapa, ki jo moraš odpeljati na maksimumu, tu je še podelitev, vsakodnevna doping kontrola, medijske in sponzorske obveznosti. Stvari se naberejo. Po lastnih izkušnjah vem, da ko ti po tritedenski dirki pade ritem, si povsem potolčen. Rabiš nekaj dni, da prideš k sebi. Nekateri nekaj več, drugi manj,” se je razgovoril selektor moške kolesarske ekipe, a priznal, da odpoved Pogačarja nekoliko spreminja njihove načrte.

“Seveda bomo taktiko nekoliko prilagodili, a na olimpijske igre gremo še vedno z zelo dobro ekipo. Stvari ne moremo napovedati vnaprej, a storili bomo vse, preštudirali bomo progo in koliko je kdo sposoben. Še vedno je cilj medalja, čeprav bo ta sedaj veliko težje dosegljiva. A še zmeraj bomo startali na odličje,” je še pristavil Murn.

Slovenske barve v Parizu bodo tako poleg Novaka zastopali še Jan Tratnik, Luka Mezgec in Matej Mohorič, ki bodo 3. avgusta na cestni dirki branili bronasto kolajno izpred treh let iz Tokia.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje