Rožnato-rumena Ljubljana sprejela Tadeja Pogačarja (VIDEO)

Kolesarstvo 24. Jul 202415:41 > 18:50 3 komentarji

Večtisočglava množica je danes na Kongresnem trgu pozdravila Tadeja Pogačarja. Slovenski kolesarski as se sedaj odpravlja še v domačo Komendo.

Pogačar je na oder prišel s svojo ekipo Pogi Team, kjer je slovenski zvezdnik nekaj besed namenil svoji ekipi. Zmagovalec dirke po Franciji se je nato zahvalil celotnemu občinstvu, ki se je zbralo na Kongresnem trgu.

V nadaljevanju je pred mikrofon stopil tudi predsednik Kolesarske zveze Slovenije Pavel Marđonović. “Spremljam z velikim veseljem, ponosom in častjo. To je tudi velika odgovornost. Tadej in ostali kolesarji nas vedno znova razveseljujejo,” je dejal predsednik KZS.

Seveda pa Pogačar letos ni slavil tudi zgolj na Touru, ampak je prišel do zmage tudi na dirki po Italiji. Gledalci na Kongresnem trgu so tako znova podoživeli zmago na Giru in Touru.

Prihod Pogačarja na Kongresni trg:

Predsednica republike Nataša Pirc Musar je nato slovenskemu kolesarskemu asu podarila kavo z imenom Pogačar in se mu zahvalila za vse, kar je Pogačar naredil za slovensko kolesarstvo.

“Hvala za kavo. Mislim, da bo šla v vitrino in je ne bom spil, pa čeprav zelo lepo diši,” je o darilu dejal 25-letnik in tudi sam vrnil darilo predsednici, in sicer je podaril tako rumeno kot tudi rožnato majico.

Pogačar o incidentu s čipsom:

To pa ni bilo še konec izmenjave daril. Na oder je stopil župan Ljubljane Zoran Janković. Tako kot predsednici je Pogačar županu podaril rumeno in rožnato majico.

Na ogled je prišla tudi najlepša lovorika v kolesarskem svetu Trofeo Senza Fine. Pogačar je povedal, da je zares neverjetno, da sta na lovoriki zapisani dve slovenski imeni in da sta Primož Roglič in on osvojila zmago na Giru.

Tadej Pogačar, Luka Mezgec
Foto: SK

“Dobro smo napredovali v zadnjih desetih letih. Če zmagaš eno tritedensko dirko, je nekaj posebnega, če pa si serijski zmagovalec, pa si enostavno ‘GOAT’ (najboljši vseh časov, op. p),” je o Pogačarju povedal Luka Mezgec.

Vprašanje se je dotaknilo tudi nadaljevanja sezone. Pogačar si želi zmage na svetovnem prvenstvu in na zahtevnem spomeniku Pariz-Roubaix. Kaj pa Vuelta? “Nekoč,” je bil jasen trikratni zmagovalec dirke po Franciji.

Komenda
Krožišče v Komendi je že obarvano. Foto: Občina Komenda

Tadej Pogačar je v nedeljo v Nici dokončno osvojil že svojo tretjo rumeno majico na dirki po Franciji. V treh tednih na francoskih cestah je naravno blestel, osvojil je šest etapnih zmag, ob tem pa glavnega konkurenta v generalni razvrstitvi Jonasa Vingegaarda ugnal za več kot 6 minut!

Za Pogijem je zgodovinska sezona, maja je namreč dobil tudi dirko po Italiji. Dvojček Giro – Tour je osvojil prvi po Marcu Pantaniju leta 1998.

Pogačar ima na svojem računu že 17 etapnih zmag na dirki po Franciji. Dosežek, ki ga pri 25 letih postavlja med največje kolesarje v zgodovini športa.

Pogačarja bo ob 20. uri pozdravila še domača Komenda, kjer bodo v rumeno obarvali krožišče, Pogi pa bo odpeljal častni krog.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje