Grozljiv padec svetovnega rekorderja v finalu olimpijskih iger

Atletika 8. Avg 20248:35 1 komentar
Lamecha Girma je v finalu olimpijskih iger grdo padel. FOTO: Guliverimages.

V finalu moškega teka na 3000 metrov z zaprekami na olimpijskih igrah v Parizu jo je grdo skupil svetovni rekorder v tej disciplini, Etiopijec Lameche Girma.

V razburljivem finišu, v zadnjem krogu teka, v katerem je naslov iz Tokia ubranil Maročan Sofiane El Bakkali, je srebrni z zadnjih olimpijskih iger v teku na 3000 metrov Lamecha Girma doživel veliko nesrečo.

Dobrih 200 metrov pred koncem je močno pospešil in želel napasti do takrat vodilnega Američana Kennetha Rootsa, potem pa ob v gneči ob polni hitrosti ob preskakovanju z zadnjo nogo udaril v trdo zapreko, nakar je sledil grd padec.

Po padcu je negibno obležal na tleh, medtem ko so preostali atleti tekli mimo njega.

Odpeljali so ga v bolnišnico

Kmalu za tem je do 23-letnega Etiopijca pritekla zdravniška služba in ga na nosilih odnesla z atletske steze v medicinsko sobo Stade de France, od tam pa odpeljala v pariško bolnišnico.

Girma naj bi bil pri zavesti, pravijo zadnje informacije. Na vratu je nosil opornico.

Kako jo je odnesel, za zdaj še ni znano. To bodo pokazali dodatni zdravniški pregledi.

Upamo seveda, da z njim ne bo nič hujšega in bo edina rana, ki bo ostala, ta, da je ostal brez olimpijske medalje. Morda tudi naslova.

FOTO: Profimedia.

Svetovni rekorder, olimpijski in trikratni svetovni podprvak

Girma je sicer svetovni rekorder. Najhitrejši rezultat v zgodovini teka na 3000 metrov z zaprekami mu je uspel lani, ko je tekel 7:52,11.

Ob srebrni olimpijski medalji, ki jo je osvojil pred tremi leti, se lahko pohvali tudi s kar tremi nazivi svetovnega podprvaka.

Drugi je bil lani v Budimpešti, leta 2022 v Eugenu in leta 2019 v Dohi, kjer je do srebrne medalje na svetovnem prvenstvu prišel z vsega 18 leti.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje