Dopinška afera Visme dobiva novo poglavje

Kolesarstvo 21. Avg 202418:39 1 komentar
Michel Hessmann
Foto: Guliverimage

Michel Hessmann (Visma - Lease a bike) je pred približno letom padel na dopinškem testu. Zdelo se je, da bo kmalu nazaj na kolesu, a zdaj ga je doletela nova kazen. Počival bo vsaj do marca 2025.

Avgusta lani je kolesarsko karavano presenetila novica, da je Michel Hessmann približno dva meseca prej (14. junija) oddal vzorec, ki je bil pozitiven na diuretik. V ekipi Visma-Lease a Bike so ga začasno suspendirali in sporočili, da bodo glede usode Nemca odločili na podlagi nadaljnjih raziskav.

Januarja je prišel zasuk. Nemški kolesar je dočakal dobre novice glede svoje dopinške afere. Freiburški tožilec je primer proti 23-letniku opustil zaradi pomanjkanja dokazov.

Po besedah njegovega odvetnika Rainerja Cherkeha je Hessmann vzel protibolečinske tablete, ki jih je dobil v lekarni. Nemška protidopinška agencija je zaključila, da je to najbolj verjeten scenarij, vseeno pa ga je suspendirala za dodatne štiri mesece zaradi tveganja, povzročenega v škodo športnika.

Julija letos bi moral biti nazaj na kolesu. A težav za Nemca še ni bilo konec.

Svetovna protidopinška agencija se je na odločitev pritožila, o zadevi je odločalo Mednarodno športno razsodišče (Cas) v Lozani. To je določilo 21-mesečno prepoved nastopanja na kolesarskih dirkah zaradi nenamerne kršitve protidopinških pravil. V suspenz je bilo upoštevano obdobje od junija lani, prepoved nastopanja pa bo trajala še do marca 2025.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje