Šimundža potrdil odmeven prestop, o svoji prihodnosti pa …

Nogomet 30. Avg 202413:09 6 komentarjev
nogomet nk maribor ante šimundža
Foto: Jure Banfi

Dan po porazu proti Djurgardenu je trener Maribora Ante Šimundža že osredotočen na nedeljski izziv s Primorjem, vseeno pa je v napovedi tekme s klubom iz Ajdovščine spregovoril tudi o vročih temah, ki niso povsem povezane z zadnjim izzivom vijoličastih pred reprezentančnim premorom.

Noč je bila kratka, a dovolj dolga za hitro analizo evropskega poletja. Maribor je izpolnil zastavljeni cilj in odigral osem evropskih tekem ter se uvrstil v play-off. S koncem mednarodnih izzivov se bo Maribor z Antejem Šimundžo ob robu igrišča osredotočil na tisti glavni cilj, osvojitev naslova v Prvi ligi Telemach.

Trener vijoličastih bo sicer ostal brez prvega strelca Arnela Jakupovića. Prestop v Osijek še ni uradno potrjen, a se strateg Maribora v razmišljanju o zaključku poletnega prestopnega roka ni igral skrivalnic: “Kot sem dejal že po tekmi. Če so odhodi, pričakujem tudi prihode. To je normalen potek. Arnel bo danes predstavljen v Osijeku. Zelo pomembno je, da sem si zelo želel, da bi ostal z nami, to si je želel tudi klub, ampak se je on sam odločil, kot se je. Zaželel si je spremembe. Njega morate vprašati, zakaj. Maribor je bil pri tem odhodu brez moči. Bolje je igralca spustiti za odškodnino, kot pa ga nezadovoljnega držati v klubu.

Arnel Jakupović
Arnel Jakupović si je zaželel spremembe in si izboril prestop v Osijek. FOTO: Jure Banfi

Ante Šimundža o prihodnosti Marcela Lorberja, ki poleti ne dobiva priložnosti za igro: “Marcel je tukaj in trenira z nami. Bori se za svoje mesto in čaka na svojo priložnost. Ko bo situacija primerna, bo priložnost tudi dobil.”

“Za uspešno zgodbo moramo vsi dihati kot eno”

V štajerski prestolnici navijači že dolgo čakajo tudi na dokončen vstop turškega investitorja Acuna Ilicalija. To naj bi se zgodilo septembra. Šimundža pa je prvič o trenutni situaciji spregovoril v nekoliko daljši obliki: “Ko želiš, da je neka zgodba uspešna, so pomembne vse komponente. Več komponent, kot sodeluje, več mora biti strinjanja. Pri eni je vse odvisno od ene, pri nas so tri. Vse morajo razmišljati v isti smeri, zato je zelo pomembno, da se tega zavedamo. Če dve komponenti želita v isto smer, ena pa ne, potem to ni dobro za prihodnost. Športni direktor dela maksimalno, prestopne tarče, ki sem jih predstavil, so že nekaj časa na mizi.”

Acun Ilicali Drago Cotar
Kdaj bo Acun Ilicali dokončno prevzel vodenje NK Maribor? Foto: NK Maribor

Na dodatno vprašanje o strinjanju različnih komponent v klubu je Šimundža dodal: “To leti na vse nas. Če želimo biti uspešni, moramo biti kot družina. Družina je uspešna, ko vsi dihajo kot eno.”

Ante Šimundža o komunikaciji in sodelovanju s turškimi investitorji: “Komunikacija je v redu. Dejstva pa so zaenkrat drugačna.”

Nogomet je vedno poln zgodb, tudi na mariborskih ulicah jih je v zadnjem obdobju ogromno. Veliko je govoric, da naj bi turški investitor razmišljal o zamenjavi na trenerskem mestu, zaenkrat se zdi, da so to le govorice, do katerih prihaja tudi zato, ker javnost ne ve, kaj se v klubu zares dogaja. “Čutim zelo veliko zaupanje športnega direktorja. Zelo težko pa povem karkoli o zaupanju turških vlagateljev, ker je pri nas samo ena oseba, ki prinaša informacije. Težko bi odgovoril na to vprašanje. Glede na komunikacijo pa je podpora takšna, da bi lahko bili jutri boljši.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje