Italijanu kvalifikacije, Špancu sprinterska dirka

Avtomoto 7. Sep 202416:18 > 16:38 0 komentarjev
Jorge Martin
Foto: Profimedia

Španski motociklist Jorge Martin (Prima Pramac) je zmagovalec sprinterske preizkušnje v Misanu za VN San Marina v svetovnem prvenstvu razreda motoGP. S tem je še povišal prednost pred Italijanom Francescom Bagnaio (Ducati), ki je končal kot drugi.

V skupnem seštevku ima zdaj Martin po peti sprinterski zmagi v sezoni 311 točk, od padca v Aragoniji še nekoliko načeti Bagnaia pa je po drugem mestu pri 285. Točkovno sta na tretjem in četrtem mestu izenačena Španec Marc Marquez (Gresini) in Italijan Enea Bastianini (Ducati), ki sta zbrala po 234 točk.

Martin si je, kot se je kasneje izkazalo, zmago privozil že do prvega ovinka. Izstrelil se je namreč s četrtega startnega mesta in najboljšega v kvalifikacijah Bagnaio prehitel že v prvem ovinku, nato pa obdržal vodstvo vse do konca.

V boju za zmago na domači sprinterski dirki je bil nekaj časa tudi Italijan Franco Morbidelli (Prima Pramac), a je sredi preizkušnje nekoliko izgubil stik z vodilnima. V zadnjem krogu ga je sicer ujel in za kratko prehitel Bastianini, a storil napako in ostal četrti. Marc Marquez je ciljno črto prečkal kot peti.

Pred tem je sicer Francesco Bagnaia z rekordom kroga osvojil najboljši startni položaj. Dirka za VN San Marina bo v nedeljo ob 14. uri. Pred tem bosta še dirki v razredih moto3 in moto2.

Do konca sezone bo po preizkušnjah v Misanu še sedem dirkaških koncev tedna.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!