Tadej Pogačar je prvi favorit, toda …

Kolesarstvo 23. Sep 202414:47 1 komentar
Tadej Pogačar
Foto: Profimedia

Da je Tadej Pogačar prvi favorit cestne dirke svetovnega prvenstva, se zavedajo tudi v ekipi UAE Emirates. Eden od športnih direktorjev in nekdanji slovenski selektor Andrej Hauptman je pri napovedovanju vseeno previden.

Tadej Pogačar je tudi čez poletje in več kot zaslužen odmor po zmagah na Giru in Touru obdržal sijajno formo. 54 dni po slavju v Nici se je vrnil s sedmim mestom na VN Quebeca, dva dni pozneje pa je še drugič v karieri dobil VN Montreala.

Navdušil je tudi njegovega športnega direktorja pri UAE Emirates, sicer pa nekdanjega selektorja slovenske reprezentance Andreja Hauptmana. “Tadej je vedno zelo motiviran, želi si zmag na na novih dirkah. Že takoj ob vrnitvi je pokazal, v kakšni formi je, čeprav se zato ni posebej pripravljal. Treniral je sproščeno brez specifičnega fokusa. A se je lahko posvetil malenkostim, posledično pa je zelo hitro našel pravo hitrost,” je nekdanji kolesar ciljal na višinske priprave, ki jih je zadnjič opravil pred Tourom.

Po vrnitvi v Evropo si je Pogačar vzel slabih 14 dni za pripravo na cestno dirko, ki bo na sporedu v nedeljo. S tem namenom je izpustil tudi kronometrsko preizkušnjo na SP, ki je bila na vrsti en teden prej. Čeprav ga stavnice, strokovnjaki in tudi sotekmovalci postavljajo v vlogo prvega favorita, pa je Hauptman pri napovedovanju previden.

“Ali je lahko po Kanadi še boljši? Tega ni nikoli enostavno predvidevati. Odvisno je tudi od moči drugih ekip, pa čeprav si ti sam v vrhunski formi. Bomo videli,” opozarja dobitnik prve kolajne za samostojno Slovenijo na kolesarskih prvenstvih (bron, Lizbona 2001). Njegov dosežek je Pogačar lani v Glasgowu že izenačil, ga bo konec tedna v Zürichu presegel?

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje