Veliki zvezdnik se zgleduje po Luki Dončiću

Košarka 4. Okt 20248:40 0 komentarjev
James Harden
Foto: Profimedia

Pred začetkom nove sezone lige NBA imajo številne ekipe visoka pričakovanja. Tako Luka Dončić in Dallas Mavericks kot tudi James Harden in LA Clippers.

Najbolj znana brada lige NBA James Harden je na pred začetkom priprav na novo sezono omenil prav slovenskega reprezentanta. “Igra bo veliko potekala preko mene. Ko sem bil v Houstonu so govorili, da na tak način ne moreš zmagati. A ravno smo videli košarkarja (Luko Dončića), ki je z enakim načinom igre, kot ga imam jaz, prišel v veliki finale lige NBA.”

Harden je o svojem načinu igre, ki vsebuje obilico žoge v njegovih rokah, veliko metov za tri točke in razigravanja soigralcev, dodal: “Nisem se prilagajal na nov stil lige NBA, liga se je prilagodila meni.”

LA Clippers sicer v novo sezono prihajajo precej spremenjeni: brez Paula Georga, ki se je preselil v Philadelphio. Harden bo tako ob Kawhiju Leonardu prvo orožje ekipe, ki se z letošnjo sezono seli v povsem novo dvorano Intuit Dome.

Harden je, tako kot Dončić, v svoji karieri enkrat nastopil v velikem finalu. Leta 2012 je pri Oklahomi prihajal s klopi kot tretji najpomembnejši košarkar za Kevinom Durantom in Russellom Westbrookom. A kot prva violina ekipe čez konferenčni finale ni uspel prilesti.

Kako vam je všeč N1? Kaj bi izboljšali?

Dragi bralci in bralke, pomagajte nam izboljšati N1. Kaj pogrešate, kaj vam je všeč, česa ne marate? Pripravili smo kratko anketo o zadovoljstvu bralcev, reševanje traja približno pet minut, anketa pa je anonimna. Povezava do ankete: https://n1slovenija.1ka.si/raziskava-branosti

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!