Težave italijanskih organizatorjev, Roglič ne bo nastopil

Kolesarstvo 8. Okt 202411:50 0 komentarjev
Primož Roglič
Foto: Profimedia

Današnja kolesarska preizkušnja Tre Valli Varesine bo potekala po skrajšanem programu. Zaradi obilnega deževja so organizatorji preizkušnje, na kateri je prvi favorit za zmago Tadej Pogačar, dirko skrajšali za dva kroga. Primoža Rogliča očitno ne bo na startu.

Tre Valli Varesine je naslednja v vrsti ‘polklasik’, ki napovedujejo enega zadnjih vrhuncev kolesarske sezone – sobotno dirko po Lombardiji.

Pred današnjo dirko elitnega kolesarskega razreda se je napovedoval nov boj med slovenskima šampionoma Tadejem Pogačarjem in Primožem Rogličem. A vse skupaj bo očitno padlo v vodo. Ne samo v prenesenem pomenu, izvedbo dirke namreč močno ovira obilno deževje, zaradi česar so organizatorji traso skrajšali za dva kroga in bodo tako dvestokilometrsko preizkušnjo skrajšali za trideset kilometrov.

S seznama nastopajočih je medtem izginilo tudi ime Primoža Rogliča. Čeprav je bil slednji še včeraj med kandidati za nastop na dirki, je po včerajšnjem odstopu na preizkušnji Coppa Bernocchi očitno dobil nekaj premora. Ekipo Bora Red Bull Hansgrohe bodo tako zastopali Sergio Higuita, Jai HindleyFlorian LipowitzDaniel MartinezMatteo Sobrero in Aleksandr Vlasov.

Poleg Tadeja Pogačarja je glavni favorit za današnjo zmago olimpijski prvak Remco Evenepoel.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!