Roglič dobiva zlatega trenerja

Kolesarstvo 23. Okt 202419:46 1 komentar
Sven Vanthourenhout
Sven Vanthourenhout z Remcom Evenepoelom. Foto: Profimedia

Belgijski trener Sven Vanthourenhout, ki je kot član belgijske reprezentance Remcu Evenepoelu pomagal do dveh zlatih medalj na olimpijskih igrah, je tik pred podpisom za Red Bull Bora - Hansgrohe.

Sven Vanthourenhout je zadnja štiri leta deloval v belgijski reprezentanci, zdaj pa je pred selitvijo v elitno WorldTour skupino. Zanj se je zanimalo več ekip, tudi Soudal Quick-step, za katero vozi njegov dozdajšnji varovanec Remco Evenepoel, olimpijski prvak tako na cestni dirki kot na kronometru. Vseeno je najbližje prestopu k Primožu Rogliču in ekipi Red Bull Bora – Hansgrohe.

Belgijska reprezentanca je od novembra 2020, ko jo je okrepil Vanthourenhout, osvojila kar 27 medalj na takšnih in drugačnih prvenstvih, tudi sedem zlatih: dve olimpijski, dve na svetovnih prvenstvih in tri na evropskih prvenstvih v ciklokrosu.

43-letni Sven Vanthourenhout je nekdanji profesionalni kolesar, ki je kariero zaključil leta 2016. Med drugim je osvojil dve zaporedni bronasti medalji na svetovnem prvenstvu v ciklokrosu (2004, 2005).

Kako vam je všeč N1? Kaj bi izboljšali?

Dragi bralci in bralke, pomagajte nam izboljšati N1. Kaj pogrešate, kaj vam je všeč, česa ne marate? Pripravili smo kratko anketo o zadovoljstvu bralcev, reševanje traja približno pet minut, anketa pa je anonimna. Povezava do ankete: https://n1slovenija.1ka.si/raziskava-branosti

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje