Zlatko Zahović blizu vrnitve

Nogomet 25. Okt 202415:58 4 komentarji
Zlatko Zahović
Foto: SPS

Zlatko Zahović je pred vrnitvijo na nogometno sceno v aktivni vlogi. Po poročanju srbskih medijev naj bi bil najuspešnejši strelec v zgodovini slovenske reprezentance v igri za položaj športnega direktorja Partizana.

Beograjski velikan se je danes uradno razšel z zdajšnjim direktorjem Ivico Ilievim, a bi lahko že kmalu skozi vhodna vrata prišla njegova zamenjava. Kot poroča srbski Telegraf, bi lahko njegovo mesto zasedel nekdanji športni direktor NK Maribor Zlatko Zahović.

Spomnimo, legendarni Zaho se je od vijoličastih poslovil leta 2018, potem ko ga je klub sprva suspendiral zaradi izpada na novinarski konferenci, že kmalu pa je sledilo slovo iz Ljudskega vrta. Vse od takrat je bil Zlatko brez aktivne vloge v nogometu, povsem mogoče pa je, da se bo zdaj v akcijo vrnil v Srbiji.

Po informacijah naših srbskih kolegov so možnosti 50:50. Partizan si ga želi, a zadeva še ni blizu realizacije.

Zahović je s Partizanom tesno povezan, dres kluba je nosil od leta 1989 do 1993, ko ga je pot odpeljala na Portugalsko. Po kar 31 letih bi se torej lahko vrnil v srbsko prestolnico, tokrat v funkcionarski vlogi. Takrat si je garderobo delil tudi s Predragom Mijatovićem, trenutnim podpredsednikom FK Partizan, ki je bil tudi skupaj z Dankom Lazovićem ključen pri odstavitvi Ilieva.

Maribor je pod Zahovićevim vodstvom preživljal najboljše obdobje v klubski zgodovini. Na položaj športnega direktorja je prišel leta 2007, ko so vijoličasti preživljali težke čase. V prihodnjih letih je mariborski ponos kar dvakrat zaigral v skupinskem delu lige prvakov in trikrat evropske lige, enkrat pa se je v drugorazrednem evropskem tekmovanju prebil tudi v izločilne boje. Maribor je bil pod njegovim delovanjem sedemkrat slovenski državni in štirikrat pokalni prvak.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje