Bolt: Sem razočaran, vendar ne žalosten

Atletika 6. Avg 20178:09 > 8:09
Alexander Hassenstein, Getty Images

Najhitrejši človek na planetu Usain Bolt po porazu v finalu teka na 100 metrov na svetovnem prvenstvu v Londonu ni skrival razočaranja, razlog za neuspeh pa iskal predvsem v slabem startu.

Jamajčan je v cilj pritekel s časom 9,95 sekunde, kar je bilo dovolj za tretje mesto. Prehitela sta ga Američana Christiana Coleman (9,94) in Justin Gatlin (9,92).

Težko je biti žalosten, glede na podporo, ki sem jo imel med gledalci. Občutek je bil izjemen in resnično sem hvaležen, ker so bili ob meni. To je moja prva bronasta medalja. Malce sem razočaran. Poskušal sem biti najboljši, kar sem lahko, to sem tudi bil, to pa je bilo dovolj za tretje mesto,” je po finalu dejal Usain Bolt.

Jamajčan je v zaključku teka poskušal nadoknaditi tisto, kar je zamudil na startu, bil blizu, na koncu pa s svojim najboljšim časom sezone uspel priti do tretjega mesta. “Slab začetek me je ubil. Sam sebi sem postavil pritisk. Vedel sem, da bom v težavah, če ne začnem dobro in se obremenjeval s tem. Poskušal sem se čim hitreje vrniti, vendar ni bilo dovolj. Vseeno sem zelo ponosen na številne stvari, ki sem jih dosegel med leti in zadovoljen sem, kar sem naredil med kariero. Mislim, da je bilo zelo dobro.  Želel sem zaključiti z zmago, vendar ne dobimo vedno, kar si želimo.”

Gledalci so Gatlina “nagradili” z glasnimi žvižgi, kar glede na njegovo dopinško preteklost ni presenetljivo. “Ni bilo lepo, da so mu žvižgali. Odslužil je svoje. Če je v športu, ga je potrebno sprejeti kot tekmovalca. Bilo mu je težko. Pokazal je, da je pravi športnik, ker je prišel na stezo in zmagal,” mu je Bolt stopil v bran.

Najhitrejši človek na planetu bo na atletsko stezo v vlogi tekmovalca zadnjič stopil 13. avgusta, ko bo v Londonu na sporedu štafeta 4×100 metrov.