Samo elitni tekači na londonskom maratonu?

Atletika 25. Apr 202012:48 > 12:54
Naomi Baker/Getty Images

Direktor londonskog maratona Hugh Brasher je dejal, da obstaja možnost, da bi na letošnjem teku lahko gledali samo elitne tekače.

Hugh Brasher je dodal, da je to ena od desetih možnosti, ki se stalno menjajo, med njimi pa je še vedno tudi dodatna prestavitev enega od najprestižnejših maratonov.

Londonski maraton bi moral biti po prvotnem koledarju na sporedu v nedeljo, vendar so ga zaradi epidemije koronavirus prestavili na 4. oktober.

Minulo leto je na maratonu sodelovalo okoli 43 tisoč tekačev, letos pa so bili vsi v pričakovanju epskega dvoboja med Eliuom Kipchogejem in Keneniso Bekelejem.

“Nadejamo se, da jih bomo gostili oktobra, toda v tem trenutku enostavno ne vemo, kaj se bo zgodilo. Moramo vse vzeti v obzir – tri in pol milijona gledalcev, zdravstveno osebje, humanitarne organizacije. Imamo deset scenarijev, ki se ves čas menjajo,” je razkril Brasher.

Pretekli mesec so maraton samo z elitimi tekači organizirali na praznih ulicah Tokia. Berlinski maraton, ki je ob londonskemu eden od šestih največjih na svetu, so prestavili iz 27. septembra, saj so v Nemčiji podaljšali prepoved zbiranja več kot pet tisoč ljudi do 24. oktobra.

Brasher je dodal, da je bil v stiku z direktorji preostalih velikih maratonov in da je beseda tekla tudi o nekaterih radikalnih idejah, vendar podrobnosti ni želel deliti z javnostjo.