Anita Horvat zmagala v Padovi

Atletika 5. Feb 202216:04
Anita Horvat bo debitirala na olimpijskih igrah. Foto: Guliverimage

Slovenska rekorderka v teku na 400 metrov Anita Horvat je na mitingu v italijanski Padovi zmagala v teku na 800 metrov in s časom 2:03,27 za sekundo popravila tudi osebni rekord. Druga je bila v tem teku Veronika Sadek.

Za Horvatovo, ki se letos resneje preusmerja tudi v tek na 800 metrov, je bil nastop v Padovi že tretji letošnji v tej disciplini. Pred dnevi je v taktičnem teku na troboju reprezentanc v Zagrebu zmagala s časom 2:08,57, sezono pa je začela v Novem mestu s časom 2:05,23.

“Tista tekma je bila za pozabo. Z današnjo sem veliko bolj zadovoljna. Načrt je bil, da Veronika narekuje tempo prvih 600 metrov, a ker se je očitno dobro počutila, je s tekom nadaljevala. To je tudi meni dalo dodatnih moči in na koncu se je za obe odlično izteklo,” je za Atletsko zvezo Slovenije dejala 25-letna Horvatova.

Veronika Sadek, druga slovenska predstavnica na mitingu, je na drugem mestu za njo zaostala 41 stotink sekunde in s časom 2:03,68 prav tako postavila osebni rekord, obenem pa tudi državni rekord za starejše mladinke.