Kristjan Čeh tudi v Rimu brez konkurence

Atletika 9. Jun 202220:04 > 20:19
Kristjan Čeh
Kristjan Čeh (Foto: AZS)

Slovenski atlet v metu diska Kristijan Čeh je dosegel drugo zmago v nizu na mitingih diamantne lige. Po nedeljskem zmagoslavju v Rabatu je danes pokoril konkurenco še v Rimu. Ptujčan je v italijanski prestolnici v šesti seriji vrgel 70,72 m, za svojim najboljšim dosežkom na svetu v tej sezoni, ki ga je dosegel maja v Birminghamu, je zaostal 55 cm.

Drugo mesto je osvojil Avstrijec Lukas Weissheidinger, bronasti z olimpijskih iger v Tokiu in SP v Dohi 2019, ki je orodje zalučal 68,38 m, ki je bil do zadnje serije edini resen tekmec za slovenskega šampiona. Tretji je bil aktualni olimpijski in svetovni prvak Šved Daniel Stahl, ki je v najboljšem poskusu zmogel 65,87 m.

Čeh je vodil vse od prvega poskusa, ko so mu sodniki namerili 66,48 metra. V nadaljevanju je sicer prestopil, nato pa v preostalih štirih metih stopnjeval svoje dosežke do rekorda mitinga 70,72 m. Že met 68,72 cm iz tretje serije bi danes zadostoval za zmago.

Triindvajsetletni Ptujčan tako še naprej potrjuje izjemno formo, saj je letos na diamanti ligi zmagal v vseh treh nastopih, tudi v Birminghamu in Rabatu ter napovedal boj za zlato na julijskem svetovnem prvenstvu v Eugenu v Oregonu in na evropskem prvenstvu avgusta v Münchnu.

Na mitingu v skoku ob palici nastopa tudi Tina Šutej.

Komentari

Vaš komentar