Kristjan Čeh znova izjemen v Novem mestu, tokrat 67,72 metra

Atletika 14. Jul 202120:40
Foto: Guliverimage

Kristjan Čeh je na 32. atletskem mitingu v Novem mestu v metu diska znova zmagal z izvrstno serijo in največjo daljavo 67,72 m. Tina Šutej je na mitingu, ki je kot šesti po vrsti v sezoni štel za mednarodno ligo Telekom Slovenije, v skoku v višino zmogla 4,50 m. Pri zadnjem poskusu izven konkurence je padla na vrat, na srečo brez večjih posledic.

Na stadionu Portoval je Čeh začel z rekordom stadiona 66,70 m, v drugi seriji je imel 66,84 m, v tretji pa 63,51 m. Po neveljavnem poskusu v četrti seriji je končal s 65,57 in daljavo tekme 67,72 m.

“To je bila moja ‘najhitrejša’ tekma kariere. Zato sem zadovoljen, mogoče sem imel še kakšno tehnično napako, ampak uspela mi je fantastična serija, vesel bi je bil tudi na kakšni veliki tekmi. Po seriji 66 m dolgih metov sem končal s 67,72 m. To je res dobra popotnica za olimpijske igre v Tokiu,” je dejal Čeh. “Malo preveč je bilo prometa na avtocesti, pa tudi malo prepozno sem mogoče šel od doma na Ptuju. Tako nisem imel pravega ogrevanja, tudi zadnji hip sem se pripravil in pred prvim metom je bilo kar precej adrenalina. A sem se zbral in za menoj je bila uspešna tekma,” je dejal Čeh.

Kristjan Čeh

V skoku v višino pa se je največja drama odvila v neuradnem delu po tekmi. Šutejeva je bila uspešna na 4,30 m v prvem, na 4,50 m pa v drugem poskusu. Na 4,60 m je letvico trikrat podrla.

Sodnike je prosila, da so ji dovolili izven konkurence še četrti skok, ko je bila uspešna. Nato je za trening skakala še na 4,70 m. A le enkrat. Med skokom se je zataknila ob palico na stojalu in nato padla s skoraj petih metrov tik na rok blazine na glavo oziroma vrat. Nekaj časa je obležala, a po nekaj sekundah pomahala z roko, da je z njo vse v redu.

Potem je dobrih deset minut pozneje odgovarjala na vprašanja novinarjev in bila tudi pozneje na podelitvi. “Po teh neuspešnih poskusih sem v četrtem 4,60 m preskočila. Potem sem želela nadaljevati na 4,70 m, zaradi boljših občutkov in za trening, pa se je to izkazalo za zelo slabo idejo. Že sedaj je vrat boleč, jutri bo gotovo huje. Ampak vretenca so cela, bom pa odšla k reprezentančnemu fizioterapevtu Khalidu Nasifu, ki mi je že zelo veliko pomagal pri tetivi gležnja, in bom za OI gotovo dobro pripravljena,” je ocenila Šutejeva. Dodala je, da je še vedno njen cilj v Tokiu medalja.

Šutejeva; Foto: Guliverimage

V dolenjski prestolnici so trije člani slovenske olimpijske odprave Kristjan Čeh, Tina Šutej in Maja Mihalinec Zidar zadnjič preverjali formo pred tekmami v japonski prestolnici.

Maja Mihalinec Zidar je skušala v zadnjih pripravah na OI še nadgraditi tek na 200 metrov, a končala na drugem mestu s 23,64 sekunde. Imela je dobro tekmico v ciprski prvakinji Anni Ramonni Papaioannou.

Ta je najprej zmagala na 100 m z 11,61, kjer je imela dva teka, ter tudi v tretjem na dvakrat daljši razdalji, ko je slavila s 23,53.

Komentari

Vaš komentar