Olimpijska podprvakinja se je požvižgala na dopinška pravila

Atletika 16. Mar 202313:48
Raven Saunders; FOTO: Guliverimage

Olimpijska podprvakinja v metu krogle, Američanka Raven Saunders, bo morala prisilno počivati 18 mesecev.

Ameriška protidopinška agencija (Usada) je namreč sporočila, da je atletinjo suspendirala za leto in pol, ker je kršila protidopinška pravila bivanja in je trikrat posredovala lažne podatke.

“Ker nam je trikrat v 12-mesečnem obdobju posredovala lažne podatke o bivališču, to pomeni kršitev protokola Usade za testiranje olimpijskega in paraolimpijskega gibanja in mednarodnih atletskih protidopinških pravil,” Usadino izjavo za javnost navaja hrvaška tiskovna agencija Hina.

“Nisem padla na testu”

Ameriška atletinja, ki je na OI v Tokiu osvojila srebrno medaljo v metu krogle, bo tako julija izpustila prvenstvo ZDA, pa tudi svetovno prvenstvo v Budimpešti avgusta. Vseeno bo lahko nastopila na olimpijskih igrah v Parizu prihodnje leto. Če se bo tja uvrstila.

Šestindvajsetletnica, ki jo je na igrah v Tokiu premagala le Kitajka Gong Lijiao, se je na odločitev o suspenzu odzvala v objavi na Twitterju: “Kot veteranka bi vsekakor morala biti boljša in prevzemam polno odgovornost za svoja dejanja. Nisem padla na dopinškem testu. Vedno sem bila zagovornica čistega športa … ”

Komentari

Vaš komentar