Svetovni rekord Ingebrigtsna, Tina Šutej četrta

Atletika 17. Feb. 202222:53
Delite:
Tina Šutej

Slovenska atletinja Tina Šutej je na dvoranskem mitingu zlate serije Svetovne atletike v francoskem Lievinu osvojila četrto mesto v skoku s palico. Preskočila je 4,65 metra. Zmagala je Rusinja Anželika Sidorova s 4,85 metra.

Potem ko je slovenska rekorderka v skoku s palico Šutejeva ta teden v ponedeljek že zmagala na mednarodnem dvoranskem mitingu v Val-de-Reuilu s 4,70 metra, je danes v Franciji nastopila še v Lievinu in nazadnje trikrat neuspešno poskušala na tej višini, tako da je tokrat končala s četrtim dosežkom tekme 4,65 metra.

Zmaga Rusinje

Rusinja Anželika Sidorova, ki je pred dnevi že preskočila 4,80 metra, pa je danes zmagala s še boljšim dosežkom, 4,85 metra, kar je letošnji najboljši izid na svetu. Druga je bila tekmica Šutejeve z zadnjih nekaj tekem Belorusinja Irina Žuk s 4,80 metra, tretja pa Američanka Katie Nageotte prav tako s 4,80. Obe sta skušali preskočiti še 4,85 metra, a sta bili neuspešni.

Sidorova pa je nato, ko je že zmagala s 4,85 metra v prvem poskusu, letvico postavila še na 4,89 metra, a je ni preskočila.

Februarja je Šutejeva sicer že nastopila na mitingu v Ostravi in tam zasedla drugo mesto, premagala jo je le Žukova; Slovenka je takrat tekmo končala s 4,61 metra. V Zagrebu na troboju Slovenije, Srbije in Hrvaške je Šutejeva zmagala s 4,67 metra, neuspešno pa skušala preskočiti letvico na 4,77 metra.

Nov svetovni rekord

Na današnjem mitingu v Lievinu pa je v moškem teku na 1500 metrov olimpijski prvak Norvežan Jakob Ingebrigtsen s časom 3:30,60 postavil nov dvoranski svetovni rekord. Za 46 stotnik je popravil dosežek Etiopijca Samuela Tefere, ki je bil danes drugi s 3:33,70.

Komentari

Vaš komentar