Umrl nekdanji mož sprinterske kraljice Marion Jones

Atletika 1. Dec 20219:26 > 9:542 komentarja
CJ Hunter in Marion Jones. Foto: guliverimage

V 53. letu starosti je umrl nekdanji suvalec krogle CJ Hunter, svetovni prvak v omenjeni disciplini leta 1999 v Sevilli.

Osebni rekord 21,86 metra ga uvršča na 43. mesto vseh časov med suvalci krogle. A bolj kot po svojih športnih uspehih je bil Hunter poznan po aferi Balco in kot bivši mož Marion Jones, nekdanje ameriške sprinterske kraljice.

Med olimpijskimi igrami v Sidneyju leta 2000 se je njegovo ime začelo pojavljati v medijih, ko je zaradi poškodbe kolena zapustil igre. Ob tem je v javnost pricurljala novica o pozitivnem dopinškem testu. Hunter naj bi bil pozitiven tri mesece pred igrami.

CJ Hunter je bil tudi svetovni prvak v suvanju krogle. Foto: guliverimage

S tem se je začel tudi propad Marion Jones, takratne Hunterjeve žene, ki so jo po moževem škandalu takoj obsodili podobnih dejanj. Američanka je vse do leta 2007 zanikala vpletenost v škandal Barco (imenovan po laboratoriju, ki je z dopingom pomagal ameriškim športnikom). Takrat je priznala jemanje prepovedanih poživil, sledila pa je celo polletna zaporna kazen zaradi laganja zveznim agentom.

Jonesovi so odvzeli vseh pet osvojenih medalj v Sidneyju. Ostaja tretja najhitrejša ženska na 200 in četrta na 100 vseh časov.

Hunter se je športno upokojil marca leta 2001, leto kasneje se je par razšel. Umrl je dva tedna pred svojim 53. rojstnim dnem, vzrok pa še ni znan.

Komentari

Vaš komentar