V Glasgowu bodo razdelili dva in pol milijona ameriških dolarjev

Atletika 1. Mar 202411:00 0 komentarjev
Glasgow od danes do nedelje gosti dvoransko svetovno atletsko prvenstvo. FOTO: Profimedia.

Svetovna atletska organizacija je razkrila denarni sklad dvoranskega svetovnega prvenstva, ki se danes začenja v Glasgowu.

Iz Svetovne atletike so sporočili, da bodo za nagrade med najboljše atlete in atletinje razdelili 2.464.000 ameriških dolarjev oziroma morda tudi kaj več, če bo kdo postavil nov svetovni rekord. Morebitni novopečeni svetovni rekorder ali rekorderka bi prejela bonus v višini 50 tisoč ameriških dolarjev.

Kakšne so nagrade za najboljše? Prvo mesto prinaša 40 tisoč ameriških dolarjev, drugo 20, tretje okroglih deset, četrto osem, peto šest in sedmo štiri tisoč ameriških dolarjev.

Atleti in atletinje bodo nagrado prejeli oziroma prejele le v primeru, da ne bodo naredili dopinškega prekrška, seveda.

Bomo videli, ali bo s kakim dolarjem več v žepu s Škotske prišel tudi kdo od šestčlanske slovenske reprezentance, ki bo nastopala v Glasgowu.

Največ možnosti za to imata Lia Apostolovski v skoku v višino in Neja Filipič v troskoku, obe bosta zagotovo nastopali v finalu, saj kvalifikacij ni.

Zraven so še Anej Čurin Prapotnik (60 metrov), Rok Ferlan (400 metrov) ter na 60 metrov z ovirami Filip Jakob Demšar in Nika Glojnarič.

V Glasgowu bo od danes do nedelje sicer nastopalo kar 651 atletov in atletinj iz 133 držav.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!