Zadnji dan SP v atletiki padli kar trije svetovni rekordi

Atletika 20. Mar 202220:30
Maja Hitij/Getty Images

Venezuelka Yulimar Rojas in Šved Armand Duplantis sta zadnji dan dvoranskega svetovnega prvenstva v atletiki v Beogradu postavila svetovna rekorda, Američan Grant Holloway pa ga je izenačil. Rojasova je tretji zaporedni naslov v troskoku osvojila z izjemnim svetovnim rekordom 15,74 m.

Duplantis je za centimeter izboljšal svoj svetovni rekord v skoku s palico na 6,20 m, prejšnjega je zmogel 7. marca na generalki za SP v Beogradu.

Rojasova, olimpijska zmagovalka iz Tokia in tudi aktualna svetovna prvakinja, je v zadnjem poskusu krepko popravila prejšnji rekord (15,43 m), ki ga je dosegla v Madridu 21. februarja 2020.

Grant Holloway je že v polfinalu izenačil svoj svetovni rekord na 60 m ovire. Štiriindvajsetletni svetovni prvak na 110 m ovire in srebrn na olimpijskih igrah lani v Tokiu je v drugi skupini tekel 7,29 sekunde. V finalu je bil za zlato desetinko počasnejši, a obenem tudi več kot desetinko pred ostalimi.

Na tridnevnem prvenstvu je tekmovalo 680 atletinj in atletov iz 137 držav, Slovenija je z bronom Tine Šutej delila 29. mesto, na prvih treh mestih pa so bile Etiopija (4 zlate, 3 srebrne in 2 bronasti medalji), ZDA (3, 7, 8) in Belgija z dvema zlatima odličjema.

Komentari

Vaš komentar