Dakar: Al-Attiyah in Sunderlend najhitrejša

Getty Images/Dan Istitene

Na vzdržljivostnem reliju Dakar, ki se je sinoči začel v Limi, so udeleženci končali prvo etapo. Na uvodni preizkušnji od Lime do Pisca, dolgi 272 km, je bil najboljši lanski zmagovalec Britanec Sam Sunderland (KTM).

Prvi dan Dakarja 2018 so morali motociklisti prevoziti le 31 kilometrov hitrostne preizkušnje, na cilju sta bila na drugem in tretjem mestu Francoz Adrien Van Beveren (Yamaha) in Čilenec Pablo Quintanilla (Husqvarna), zaostala sta 33 in 56 sekund.

 V konkurenci avtomobilistov je bil najhitrejši dvakratni zmagovalec tega relija, Katarec Nasser Al-Attiyah. Drugouvrščeni Nizozemec Bernhard Ten Brinke je za zmagovalcem zaostal 25 sekund, Nicolas Fuchs iz Peruja je bil tretji s pribitkom 34 sekund.

Devetkratni svetovni prvak v reliju, Francoz Sebastien Loeb, je imel težave z zavorami, etapo je končal z več kot pet minutnim zaostankom. Slovenski udeleženec dirke Simon Marčič (KTM) je uvodno etapo končal na 78. mestu.

V drugi etapi bodo dirkači danes vozili v oklici Pisca, etapa bo dolga 278 km, imela pa bo 267 km hitrostne preizkušnje.