Sainz po Loebovi napaki na pragu zmage na Dakarju

Avtomoto 18. Jan 202418:54 0 komentarjev
Foto: Profimedia

Španec Carlos Sainz med avtomobilisti in Američan Ricky Brabec sta le še etapo oddaljena od zmage na reliju Dakar. Za 61-letnega dirkača iz Madrida je to lahko četrta zmaga na najtežjem vzdržljivostnem reliju na svetu, skoraj 30 let mlajši Brabec pa ima možnost ponoviti uspeh iz 2020, ko je postal prvi Američan z zmago na Dakarju.

Carlos Sainz ima po predzadnji etapi skoraj uro in pol prednosti pred Belgijcem Guillaumom De Meviusom in še dodatnih osem minut pred največjim tekmecem, devetkratnim svetovnim prvakom v reliju, Francozom Sebastienom Loebom. Slednji je imel danes hude tehnične težave, tako da se bo moral na petkovi zadnji etapi potruditi, da zadrži tretje mesto v skupni razvrstitvi.

Med motoristi ima Američan dobrih deset minut naskoka pred zmagovalcem današnje etape, Rossom Branchem iz Bocvane, tretji z zaostankom štirinajstih minut in pol pa je Francoz Adrien Van Beveren.

Če na zadnji etapi ob Rdečem morju, ki naj bi bila bolj ali manj formalnost, ne bo večjih mehanskih okvar, je zmagovalni oder med motoristi praktično oddan, saj Čilenec Jose Ignacio Cornejo Florimo na četrtem mestu zaostaja že skoraj 39 minut.

Proti svoji najvišji uvrstitvi na reliju Dakar hiti 38-letnik iz Slovenj Gradca Toni Mulec. V 11. etapi je zasedel 14. mesto, kar pomeni, da je skupnem seštevku zadržal 15. mesto.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!