Brez dirk F1 in MotoGP v deželi tam spodaj

Avtomoto 6. Jul 202113:05 > 13:07 0 komentarjev
Dirk v Melbournu (na fotografiji) in na Phillip Islandu drugo leto zapored ne bo. Foto: Guliverimage

Dirki svetovnega prvenstva v formuli 1 in motoGP še drugo leto zaporedoma ne bosta gostovali v Avstraliji. Do odpovedi je prišlo zaradi omejitev pri vstopu v državo in logističnih težav, povezanih s pandemijo covida-19, so potrdili organizatorji.

Direktor VN Avstralije Paul Little je dejal, da so zelo razočarani, a da “spoštujejo izzive, s katerimi se zaradi trenutnih omejitev potovanja in pomembnosti cepljenja sooča Avstralija.” Vsak, ki želi vstopiti v Avstralijo, mora namreč prestati 14-dnevno obvezno karanteno.

Šef formule 1 Stefano Domenicali sicer ostaja optimističen, da bodo kljub odpovedi VN Avstralije lahko izpeljali 23 dirk. “Čeprav smo razočarani, da letos ne bomo dirkali v Avstraliji, ostajamo optimistični, da bo sezona 2021 še vedno imela 23 dirk. Obstaja več možnosti, ki jih moramo preučiti,” je v sporočilo za javnost zapisal Domenicali.

Dirkači formule 1 bi v Melbournu morali dirkati 21. novembra, motociklisti pa na Phillip Islandu 24. oktobra.

Organizatorji motociklističnega razreda pa so že našli novo rešitev.

Na uradni strani motoGP so namreč že potrdili spremenjen koledar za letošnjo sezono. Tako bo VN Malezije potekala teden prej, kot je bilo sprva predvideno, med 22. in 24. oktobrom, kar je le teden dni za VN Tajske.

Poleg tega so organizatorji svetovnega prvenstva potrdili, da se bodo dirkači po aprilu ponovno vrnili na portugalsko dirkališče v Algarve, kjer bo dirka 7. novembra. Sezona 2021 se bo končala z dirko v Valencii teden dni pozneje.