Coulthard: Hamiltonu lahko pomaga samo bog

Avtomoto 29. Apr 202111:15 > 12:57 0 komentarjev
Max Verstappen, Imola
AP Photo/Luca Bruno

"Čeprav je zelo mlad, Verstappen deluje zelo izkušeno in je več kot pripravljen, da že v letošnji sezoni postane svetovni prvak," je prepričan nekdanji dirkač Formule 1 David Coulthard.

Po dveh dirkah ima Lewis Hamilton (Mercedes) točko prednosti pred Maxom Verstappnom (Red Bull), a situacija bi lahko bila tudi drugačna, če bi se uvodna dirka v Bahrajnu razpletla po željah Nizozemca. Ne glede na vse dosedanje dogodke, so si napovedi strokovnjakov enotne: v letošnji sezoni nas čaka veliko bolj zanimivo dogajanje v boju za naslov prvaka, kot v zadnjih letih, ko je dominiral Hamilton v Mercedesu.

Verstappen je del najhitejšega oktanskega cirkusa že šesto leto in bo v letošnji sezoni bržkone najresnejši tekmec Hamiltonu. “Verstappen in Red Bull sta pripravljena. Že več let imajo zelo hiter dirkalnik. Čeprav je zelo mlad, Verstappen deluje zelo izkušeno in je več kot pripravljen, da že v letošnji sezoni postane svetovni prvak. Odlično se spoprijema s pritiskom in uživa v njemu ter iz njega povleče dodatno energijo, ko je stisnjen ob zid. To je zanj sijajno, kot tudi za celo Formulo 1,” tudi David Coulthard deli mnenje, da bi Verstappen lahko prekinil dominacijo Hamiltona in Mercedesa: “Edini, ki jim lahko prekriža načrte in reši Lewisa Hamiltona, je dirkaški Bog, ki bi se lahko vmešal z nesrečo ali tehničnimi težavami.

Verstappen je v lanski sezoni zaradi svojih napak in napak na dirkalniku petkrat predčasno končal dirko. V kolikor želi ogroziti Hamiltona na mestu številke ena, bo moral število napak praktično izničiti. Nov mega spopad med Verstappnom in Hamiltonom nas čaka konec tedna, ko boste na programih Sportkluba lahko uživali v prenosu celotnega dirkaškega vikenda iz Portugalske.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!