Alonso: Vse kar delam, delam zaradi F1

Formula 1 2. Maj 201712:39 > 12:41
Clive Mason/Getty Images

Španec Fernando Alonso bo v sredo opravil s prvim treningom za dirko Indianapolis 500. Dirkač je prepričan, da mu bodo nove izkušnje pomagale tudi v nadaljevanju kariere v bolidu Formule 1.

Dvakratni svetovni prvak Formule 1 in voznik McLarena Fernando Alonso je že pred časom sporočil, da ga letos ne bo na VN Monaka, ki je na sporedu 28. maja. Španec bo takrat sodeloval na kultni dirki 500 milj Indianapolisa.

Prvi trening za ekipo Andretti Autosport bo Španec opravil v sredo.

V tem trenutku je vse kar lahko naredim to, da se navadim na položaj pedal, sedeža,… Zelo pomembno bo, da se v dirkalniku počutim udobno, saj je dirka veliko daljša kot sem navajen. Zato bo zelo pomembna tudi fizična priprava. Treningi so zelo pomembni, saj je vožnja v Formuli 1 povsem drugačna. Moj glavni cilj, moje sanje in moje življenje še vedno predstavlja dirkanje v Formuli 1, tudi ta izkušnja pa mi bo zagotovo pomagala pri napredku dirkanja. Moramo napredovati in se začeti boriti za stopničke,” je povedal Alonso.

Španec se v letošnji sezoni s svojo ekipo sooča z velikimi težavami. Na VN Rusije v Sočiju je dirko končal že pred štartom, brez uvrstitve pa je ostal tudi v Avstraliji in na Kitajskem.