Hamilton je hiter kot Senna, vendar ne tako neusmiljen

Formula 1 14. Jun 201711:45 > 11:50
Dan Istitene, Getty Images Sport

Tehnični direktor Williamsa Paddy Lowe meni, da Lewis Hamilton ima hitrost in surovi talent, kot njegov idol Ayrton Senna, vendar nima neusmiljenosti, kot legendarni Brazilec.

Lewis Hamilton je z zmago v kvalifikacijah pred zadnjo dirko za VN Kanade na progi Gillesa Villeneuva izenačil rekord Ayrtona Senne po številu najhitrejših startnih položajev (65). Rekord (za zdaj) ostaja v rokah Michaela Schumacherja (68).

Britanec je za nagrado za izenačenje izjemnega dosežka od družine Senne dobil čelado, ki jo je nosil leta 1987. Paddy Lowe, ki je leta 1993 pri McLarnu sodeloval s Senno, kasneje pa tudi s Hamiltonom pri McLarnu in Mercedesu, meni, da obstaja določena podobnost med obema šampionoma.

Oba imata sposobnost, da odpeljeta neberjeten krog, v Montrealu smo videli, kako to počne Hamilton. Pri Mercedesu so verjetno mislili, da jih je Ferrari dobil, toda potem je Lewis naredil sijajno stvar. Ko je potrebno, je zmožen narediti nekaj neobičajnega in odpeljati sijajen krog. Lewis to lahko, a svoj čas je to lahko storil tudi Ayrton,” je razlagal Lowe in dodal, da vseeno nista enaka v vseh pogledih: “Mislim, da je njun karakter povsem drugačen. Ljudje kritizirajo Hamiltona, toda on je zelo pošten dirkač. S Senno je bilo drugače. Jaz sem se večinoma boril proti njemu, bila sva v nasprotnih ekipah. Zdelo se je nemogoče, da ga premaga, ker je deloval neusmiljeno. Imel je različne taktike, da prestraši svoje nasprotnike.”