Hamilton: Zaradi Vettla gledalci spijo pred TV ekrani

Ljubljana – Lewis Hamilton (Mercedes) je prepričan, da je Sebastian Vettel (Red Bull) že postal novi/stari svetovni prvak v formuli 1, hkrati pa meni, da gledalci niso tako navdušeni nad njegovo dominacijo.

Nemec Sebastian Vettel je le še korak oddaljen od novega naslova svetovnega prvaka. Zanj že četrtega zaporednega. V letošnji sezoni je na 14. dirkah slavil kar devet zmag. V skupnem seštevku ima dirkač Red Bulla praktično neulovljivih 77 točk prednosti pred Fernandom Alonsom (Ferrari). Dovolj, da so nekateri tekmeci že vrgli puško v koruzo.

On je že osvojil naslov. Tudi če ne konča katere od preostalih petih dirk, bo najverjetneje znova prvak,” se malodušje loteva Lewis Hamiltona, ki je v letošnji sezoni z Mercedesom blestel na kvalifikacijah, na dirkah pa v večini primerov pokazal premalo, da bi se lahko boril za sam vrh.

Britanec je Vettlovo dominacijo primerjal s tisto Michaela Schumacherja. “Sočustvujem z ljubitelji formule 1, ker se spominjam obdobja, ko je dominiral Schumacher. Zbudil sem se, da sem pogledal start dirke, nato zaspal nazaj, saj sem vedel, kako se bo končalo. Prepričan sem, da je tako tudi danes,” je še dejal Hamilton.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images