Kmalu znana odločitev, ki bi lahko pretresla formulo 1

Avtomoto 27. Feb 202420:45 1 komentar
Christian Horner, Max Verstappen
Foto: Profimedia

Epilog preiskave proti vodji ekipe Red Bull Christianu Hornerju zaradi domnevnega neprimernega vedenja bo najverjetneje znan še pred uvodno dirko za VN Bahrajna ta konec tedna.

V začetku februarja je avstrijsko matično podjetje ekipe F1 Red Bull GmbH proti Hornerju sprožilo zunanjo preiskavo, potem ko ga je sodelavka obtožila neprimernega vedenja. Preiskavo, ki jo je izvedel specializirani odvetnik in je med drugim vključevala tudi razgovor s Hornerjem, je po pisanju britanskega Skyja sedaj tudi zaključena.

Obsežno poročilo, ki obsega dobrih 100 strani, naj bi že pristalo v rokah upravnega odbora Red Bulla GmbH, zato se zdaj čaka le še na odločitev, ali bo Horner, ki je vsakršno krivdo ves čas zanikal, ostal v svoji dvojni vlogi izvršnega direktorja in vodje dirkaškega moštva.

Odločitev bi po nekaterih informacijah morala biti znana že v ponedeljek oziroma danes, po zadnjih informacijah pa bo javnosti zagotovo sporočena še pred sobotno uvodno dirko sezone v Bahrajnu. V primeru, da bo moral Horner, ki moštvo vodi že vse od leta 2005, oditi, bo 50-letnika po nekaterih informacijah na položaju utegnil zamenjati francoski inženir in tehnični direktor Red Bulla Pierre Wache.

Težava za celotno formulo 1

Precej kritik je bil Horner zaradi obtožb sicer deležen tudi s stani stanovskih kolegov. Vodja ekipe Mercedes Toto Wolff je med testiranji pred sezono dejal, da situacija s Hornerjem predstavlja “težavo za celotno Formulo 1″, medtem ko je šef McLarna Zak Brown pozval k “hitremu” in “transparentnemu” zaključku preiskave.

Toto Wolff
Toto Wolff; Foto: AP Photo/Lynne Sladky

Čimprejšnjega epiloga si želi tudi aktualni svetovni prvak in dirkač Red Bulla Max Verstappen, ki je dejal, da bi bilo “lepo za vse”, da se zadeva razreši.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje