Ecclestone: Vsi čakamo na Vettlov poraz

Ljubljana – Sebastian Vettel bo ta vikend v Indiji lovil šesto zaporedno zmago, s katero bi potrdil četrti zaporedni naslov svetovnega prvaka.

Po prvih prostih treningih se zdi, da bo Red Bull tudi v Indiji neulovljiv. Sebastian Vettel je na prvem in drugem treningu postavil najhitrejši čas, najbolj pa se mu je približal moštveni kolega Mark Webber. Nemec bi z novo zmago, že šesto zaporedno, potrdil četrti zaporedni naslov svetovnega prvaka. Za ta dosežek mu bo dovolj že vsega 11 točk na zadnjih štirih dirkah.

Ljubitelji formule 1 tarnajo nad Vettlovo dominacijo in si želijo bolj izenačenega prvenstva. Tudi alfa in omega najhitrejšega oktanskega cirkusa Bernie Ecclestone deli njihovo mnenje: “Imamo podobno situacijo kot v tenisu pred nekaj leti, ko je dominiral Roger Federerm ali še prej, ko je v boksu vladal Mohammed Ali. Vendar pa je Vettel v tem trenutku najboljši. Vsi čakamo, kdaj bo izgubil, ampak to se bo zelo težko zgodilo. Težko je reči, kdo je najboljši voznik vseh časov, a on zagotovo spada v ta ozek krog ljudi.

V kolikor bo Vettel slavil na vseh zadnjih štirih dirkah (Indija, Abu Dhabu, ZDA in Brazilija), bi izenačil rekord velikega Italijana Alberta Ascarija. Slednji je za volanom Ferrarija ob koncu leta 1952 in nazačetku 1953 nanizal devet zaporednih zmag. Njegovega rekorda ni zrušil niti Michael Schumacher, ki ima sicer v lasti večino podobnih rekordov. Nemec je leta 2004 s Scuderio nanizal sedem zaporednih zmag, kar ga uvršča na drugo mesto večne lestvice v tej kategoriji.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images