4 leta kasneje Schumacherjevo stanje še vedno skrivnost

Formula 1 29. Dec 201710:07 > 10:18
Getty Images

Danes minevajo štiri leta, odkar je usoda kruto posegla v življenje enega najboljših športnikov vseh časov. Sedemkratni svetovni prvak formule 1 Michael Schumacher je po smučarski nesreči 29. decembra 2013 doživel hude možganske poškodbe, v posebni zgodbi piše STA.

Getty Images

Usoda se je kruto poigrala s Michaelom Schumacherjem; potem ko je nemški zvezdnik preživel leta in desetletja za volanom izjemno močnih in hitrih dirkalnikov ter brez večjih poškodb prestal celotno kariero, se je hudo poškodoval med rekreacijo, med smučanjem, ki ga je tudi imel zelo rad.

Decembra 2013 je padel med smučanjem v Meribelu, pri čemer niti ni bil preveč hiter, le izjemno nesrečen splet okoliščin ga je v trenutku iz zvezdniškega sveta spravil v povsem drugačen položaj. Posledice padca so bile hude poškodbe možganov, več mesecev življenjske nevarnosti in nato selitev v domačo oskrbo v vili ob Ženevskem jezeru, kjer je od septembra 2014, piše STA.

“Vsi zelo pogrešamo Michaela Schumacherja,” je predsednik krovne zveze Fie Jean Todt dejal na nedavni prireditvi v Parizu, ko so v hram slavnih motošportnikov uvrstili vse svetovne prvake formule 1. Todt velja za enega tistih, ki so bili svetovnemu prvaku najbližji, nista bila le poslovna in športna partnerja v Schumacherjevih najbolj uspešnih letih pri Ferrariju, ampak tudi prijatelja. Francoz je verjetno tudi zdaj seznanjen z zdravstvenim stanjem Schumacherja, a o tem javno ne govori.

Tako kot ne Schumacherjeva menedžerka Sabine Kehm. “Vsi vemo, kako rad bi bil tudi Michael tu z nami. Tisto, kar ga je vedno delalo tako posebnega, sta njegova strast in njegova predanost temu športu,” je ob tej isti priložnosti dejala Kehmova, ki sicer občasno postreže s kakšnim sporočilom za javnost, a so ta zelo splošna in se omejujejo le na omembo tega, da si v njegovi družini prizadevajo, da bi Michael Schumacher kar najbolje okreval.

Kakšno je to okrevanje, pa v resnici ve le malo ljudi. Stanje, v katerem je po hudi poškodbi glave zmagovalec 91 dirk formule 1, velja za eno najbolje varovanih skrivnosti v športnem svetu. Navijači bi radi vedeli več, toda njegova družina ne želi povedati ničesar. Vse od nesreče v Meribelu 29. decembra 2013 oziroma po selitvi iz bolnišnice v domačo oskrbo nekaj mesecev zatem iz vile ne uide nobena informacija.

Nekaj poskusov priti do njih so v družini Schumacher odbili tudi s sodnimi ukrepi, lani so tako dobili tudi odškodnino zaradi poročanja nemškega časnika Bunte, da lahko Schumacher spet hodi. Kehmova je takrat dejala, da novica žal ni resnična, obenem pa še enkrat poudarila, da Michaelovo zdravje ni stvar javnega zanimanja in da bo tako ostalo tudi v prihodnje.