Horner: Vettel lahko preseže Schumacherja

Ljubljana – Sebastian Vettel je z zmago v Indiji stopil ob bok Juana Manuela Fangia in Michaela Schumacherja. Prvi mož Red Bulla Cristian Horner pa verjame, da lahko 26-letnik še preseže rekorde Schumija.

Sebastian Vettel je v Indiji vpisal že šesto zaporedno zmago, s katero je potrdil četrti zaporedni naslov svetovnega prvaka formule 1. Pred njim je to uspelo le Juanu Manuelu Fangiu in seveda Michaelu Schumcherju, ki je bil s Ferrarijem najboljši kar pet sezon zapored. “Vettlov rezultat je neverjeten,” je bil po naslovu presrečen Cristian Horner.

Vettel je v Indiji na svoji 117 dirki slavil že 36. zmago v karieri, Schumacher je z Benettonomin Ferrarijem vpisal 91 zmag. “V tem športu veliko stvari odloča zmagovalca. Prav tako je veliko odvisno od mehaničnega dela. Iz te perspektive pa ne obstaja niti en razlog, zaradi katerega Vettel ne bi mogel prehiteti Schumacherja,” je prepričan Horner, ob Adrianu Neweyju najzaslužnejši za uspehe Red Bulla v zadnjih letih.

Mislim, da je Sebastian letos odrasel. Način, na katerega je vozil, nivo, na katerem je vozil. To je njegova najboljša sezona. Vseskozi je lestvico dvignil še na višji nivo,” je dejal Horner, ki se nadeja, da bo Vettel še dolgo časa ostal pri Red Bullu: “Potrebujete sijajno moštvo in odličnega voznika. Vettel je eden najboljših v zgodovini, priključil se je malo številnim velikanom, a za takšen uspeh mora biti use usklajeno. Morate imeti najboljšega voznika na svetu ali najboljšega dizajnerja, toda če niste v pravi ekipi, če ne delate kot ekipa, nikoli ne boste uspeli. Seveda prav nihče ne more zagotoviti, da bo ostal, toda ni vse v pogodbah, temveč tudi v odnosu med ljudmi.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images