URADNO: Gasly bo v naslednji sezoni zamenjal Ricciarda

Formula 1 21. Avg 20180:22 > 0:25
Charles Coates, Getty Images Sport

Avstrijska ekipa v Formuli 1 Red Bull je tudi uradno potrdila, da bo v naslednji sezoni Daniela Ricciarda zamenjal francoski dirkač Pierre Gasly. Ricciardo se po koncu sezone seli k Renaultu.

Getty Images / Red Bull Content Pool

20-letni Gasly trenutno vozi za Red Bullovo drugo ekipo Toro Rosso, v kateri je na VN Malezije v lanski sezoni tudi debitiral v Formuli 1 in si kasneje priboril status rednega dirkača.

Vse od prihoda v Formulo 1 je Pierre pokazal nesporen talent, zaradi katerega ga je Red Bull vzel pod okrilje že zelo zgodaj. Veselijo nas njegova hitrost, sposobnosti in zagon, ki ga bo vnesel v ekipo v naslednji sezoni,” je ob potrditvi novega voznika dejal vodja avstrijske ekipe Christian Horner.

Pierre Gasly je do rezultata kariere prišel letos v Bahrajnu, kjerj e osvojil četrto mesto. Navdušil je tudi s sedmim mestom v Monaku in osmim na Madžarskem. Prvi voznik Red Bulla v naslednji sezoni bo mladi Nizozemec Max Verstappen.

To je bil moj cilj že leta 2013, ko sem postal član mlade ekipe Red Bulla. Zdaj sem še korak bližje svojemu cilju, to pa je zmagovati na dirkah in se boriti za naslov svetovnega prvaka. Red Bull je vselej imel takšne cilje in to tisto, kar si želim,” je dodal Gasly.