Vettel: Cilj do konca sezone je zmagati na vseh dirkah

Formula 1 27. Sep 201817:33 > 17:49
Mark Thompson/Getty Images

Pred 16. dirko svetovnega prvenstva v Formuli 1 ima voznik Ferrarija Sebastian Vettel za vodilnim v skupnem seštevku Lewisom Hamiltonom kar 40 točk zaostanka. Do konca sezone je še šest dirk, zvezdnik Ferrarija pa ne obupuje in bo še naprej pritiskal na večnega tekmeca.

Vettel je v Singapurju osvojil šele tretje mesto in zaostal za Verstappnom ter Lewisom Hamiltonom, ki je slavil. Britanec je z zmago prišel zelo blizu končnemu slavju in ubranitvi naslova svetovnega prvaka. Nemec se sicer še ne predaja in se osredotoča le na vikend v Rusiji.

Z našega stališča je vse zelo preprosto. Zaostajamo in zaostanek je potrebno nadoknaditi. To je naš cilj. Sezono želimo zaključiti na vrhu. Načrt je takšen, da ne spreminjamo ničesar. Naredili bomo vse kar lahko in verjamem, da še vedno lahko uspemo. Bilo je kar nekaj dirk, ko bi morali slaviti, a nismo,” je pred dirko v Sočiju povedal Sebastian Vettel.

Nikoli ne veš, kaj se bo zgodilo. Vse je mogoče. Rad bi zmagal na vseh šestih dirkah. Najprej ciljam na zmago v Rusiji, nato pa gremo naprej. Dirko po dirko. Nima smisla gledati predaleč v prihodnost. Osredotočeni moramo biti le na sedanjost,” še dodaja Nemec.

Akcija na stezi v Sočiju se je medtem že začela s prvima treningoma. Na prvem je bil najhitrejši Vettel, na drugem pa sta bila v ospredju oba Mercedesa. Slavil je Hamilton, njegov moštveni kolega Bottas pa je za Britancem zaostal za dobri dve desetinki sekunde.