Verstappen kaznovan zaradi fizičnega napada na Ocona

Formula 1 12. Nov 20182:34 > 2:37
Mark Thompson, Getty Images Sport

Dirkač Red Bulla Max Verstappen bo moral zaradi verbalnega konflikta z dirkačem Force Indie Estebanom Oconom po dirki za VN Brazilije opraviti dva dni družbeno koristnih del za mednarodno avtomobilistično zvezo FIA.

Nizozemec je bil na dobri poti do zmage v Sao Paulu na predzadnji dirki letošnje sezone, vendar je zaradi trka z Estebanom Oconom, ki je zaostajal cel krog, zletel iz steze in izgubil prvo mesto. Incident se je zgodil v 44. krogu, Max Verstappen pa je po koncu dirke poskušal fizično obračunati s članom Force Indie.

Verstappen je dolžan opraviti dva dni družbeno koristnih del za FIO v naslednjih šestih mesecih,” so odločili komisarji in dodali: “Dirkača sta bila zelo spravljiva in po pogovru z njima in ogledu posnetkov smo sprejeli odločitev o izrečeni dirki. Razen tega sta oba dirkača dobila opomin.”

FIA je še dodala, da razume vznemirjenje dirkača Red Bulla.

“Razumemo vznemirjenje Maxa in imamo simpatije do njegove strasti za tekmovanje, toda obnašanje po dirki ni bilo primerno. Ostali dirkači morajo iz tega izvleči sporočilo, saj podobnih situacij v prihodnosti ne bomo tolerirali.”

Verstappen je dirko v Braziliji končal na drugem mestu za aktualnim svetovnim prvakom Lewisom Hamiltonom, medtem ko je v skupnem seštevku peti z 234 točkami.

Sezona formule 1 se bo končala z dirko v Abu Dabiju 25. novembra.