Kontroverzna zmaga za Hamiltona po kazni Vettlu!

Formula 1 9. Jun 201921:41 > 21:47
Dan Istitene/Getty Images

Voznik Ferrarija Sebastian Vettel je kot prvi prešel ciljno črto na dirki za VN Kanade. Nemec pa je po koncu dirke prejel kazen petih sekund in zmaga je spet šla v roke Lewisu Hamiltonu. Tretji je bil Charles Leclerc.

Sebastian Vettel je bil na dobri poti, da v Montrealu zmaga še drugo leto zapored. Na štartu je zadržal vodilni položaj, dirkal je hitro in suvereno, nato pa krepko v drugi polovici dirke storil napako, ki ga je stala najvišje stopničke.

Najpomembnejši trenutek dirke je bil 48. krog, ko je Vettel zapeljal s steze na travo, pri vračanju na stezo pa zaprl pot Lewisu Hamiltonu, ki je takrat vozil tik za njim. Vodstvo dirke je ocenilo, da je šlo za oviranje, Nemcu deset krogov pozneje prisodilo kazen, Hamilton pa je do konca preizkušnje brez težav ostal manj kot pet sekund za njim in si tako zagotovil peto letošnjo zmago in skupno 78. v karieri.

Na stopničke je prišel še drugi voznik Ferrarija Charles Leclerc. Četro mesto je osvojil Valtteri Bottas. Peti pa je bil dirkač Red Bulla Max Verstappen.